Η Anna Piaggi «ανοίγει» την ντουλάπα της: μια έκθεση που δε θέλετε να χάσετε!

Φεβρουαρίου 15, 2013

Γράφει η Αγάπη Ερμίδη, Ενδυματολόγος

Photo from www.fashionindustrynetwork.com

Η ντουλάπα  της θρυλικής Anna Piaggi θα ανοίξει για το κοινό στην Fabbrica Del Vapore στο Μιλάνο –ένα χώρο που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές δραστηριότητες-  αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Stefano Boeri –σύμβουλος πολιτισμού- δήλωσε πως αυτό το ξεκίνημα σηματοδοτεί ένα βήμα προς τη δημιουργία ενός νέου μουσείου της μόδας! «Είναι πραγματικά θεμελιώδους σημασίας να μείνει η  συλλογή στο Μιλάνο, γιατί αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι της ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε ο Boeri.

Το London College of Fashion θα συνεργαστεί με τους μαθητές του Fashion Institute του Μιλάνο  και το Ιταλικό Επιμελητήριο μόδας για  να οργανώσει το αρχείο και την επιμέλεια της έκθεσης.

Η εκκεντρική Anna Piaggi είχε καταφέρει να γίνει μούσα πολλών σχεδιαστών. Γεννήθηκε στην Ιταλία και ήταν παντρεμένη με τον φωτογράφο Alfa Castaldi. Εργάστηκε αρχικά ως μεταφράστρια στην εκδοτική εταιρεία Mondadori κι έπειτα ως αρθρογράφος στην ιταλική Vogue, στο Vanity Fair καθώς και σε πολλά γνωστά περιοδικά μόδας. Η δημοσιογράφος της ιταλικής Vogue, Anna Piaggi άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Μιλάνο, σε ηλικία 81 ετών.Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>