Θέλεις ισορροπία στις σχέσεις σου; Μάθε την τέχνη του παρατηρητή!

Μαρτίου 19, 2014

www.plus.google.com

Έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρούμε αλλά και να παρεμβαίνουμε στις καταστάσεις όταν εμείς το επιθυμούμε. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ του να είμαστε παρατηρητές και να δρούμε. Να παίζουμε ανάμεσα σε δύο ρόλους του θεατή-μέρος του κοινού και του ηθοποιού.

Το να είσαι ηθοποιός μερικές φορές μπορεί σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου στο ρόλο του άλλου, στα δικά του δράματα. Μπορεί να μπεις τόσο βαθιά στο τι συμβαίνει στον άλλον που χάνεις την ασφαλή απόσταση που εξασφαλίζει την ακεραιότητά σου. Διανοητικά και συναισθηματικά εμπλέκεσαι στις ιστορίες του άλλου. Όταν η επίγνωσή μας χάνεται σε αυτές τις ιστορίες, σταματάμε να είμαστε οι δημιουργοί της δικής μας ζωής και της δικής μας ιστορίας. Αυτή η συνήθεια μας αποδυναμώνει, χάνουμε ενέργεια, χάνουμε τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων μας.

Χάνουμε την εσωτερική μας αρμονία και αρχίζουμε να ψάχνουμε πάλι.

Μπορούμε να επιλέξουμε απλά να παρατηρούμε το χορό των ιδεών, εικόνων και πράξεων των άλλων, και να μην εμπλεκόμαστε στα θέματά τους. Μόνο έτσι θα είμαστε σε ειρήνη με τον εαυτό μας και με τον κόσμο. Να θυμάστε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία.

Αν  θέλετε να ζήσετε αρμονικά και να ασκείτε θετική επιρροή στους ανθρώπου γύρω σας, μην προσπαθήσετε να ελέγξετε ή να αλλάξετε τις ιστορίες των άλλων.

Για να απολαύσετε ένα έργο ζωγραφικής χώνετε τη μύτη σας επάνω στο έργο; Μάλλον όχι. Παραμένετε σε μια ορισμένη απόσταση, έτσι ώστε να το βλέπετε ολοκληρωμένο και με μεγαλύτερη σαφήνεια. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με τη ζωγραφική της ζωής. Με την εκμάθηση της τέχνης του να είσαι ένας παρατηρητής και στη συνέχεια να μεσολαβείς διατηρώντας μια υγιή απόσταση, καταφέρνεις να συνδέεσαι με ό,τι είναι απαραίτητο, χωρίς να χάνεις τον εαυτό σου σε υπερβολικές και περιττές διαδικασίες. Με αυτόν τον τρόπο, η παρέμβασή μας δεν προκύπτει από μια αντίδραση, η οποία έχει άρωμα απογοήτευσης, θυμού ή αρνητικών κρίσεων. Τότε γινόμαστε πραγματικά δημιουργοί χώρων εμπιστοσύνης και αγάπης στις σχέσεις.

Πηγή: www.brahmakumaris.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>