Ιπποκράτειος Διατροφή

Φεβρουαρίου 21, 2014

 

 4ο Therapy Planet Festival 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Ομιλία στην Κατηγορία Εναλλακτική Θεραπευτική: “Ιπποκράτειος Διατροφή”

Ώρα: 13:50 – 14:30

Από τον Δρ. Νικόλαο Λιάπη, Meng. Ph.D., NTUA, Mηχανολόγος Mηχανικός και συγραφέας του βιβλίου «Ιπποκράτειος Διατροφή»

Η Ιπποκράτειος Διατροφή είναι ένα ολοκληρωμένο διατροφικό σύστημα  που στηρίζεται στην κατανάλωση των ζωντανών, πλήρων, ανεπεξέργαστων τροφών όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα βότανα. Ορίζει το τί δεν πρέπει να τρώμε αλλά και το τι πρέπει να τρώμε.

Η βασική επισήμανση της Ιπποκρατείου Διατροφής όπως και της αφάρμακης ιατρικής είναι πως η αιτία των μη μολυσματικών ασθενειών είναι η εσωτερική, χρόνια φλεγμονή του οργανισμού εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης ουσιών που το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει ή να αναγνωρίσει σαν τροφή. Οι τοξίνες αυτές συσσωρεύονται στον οργανισμό κυρίως μέσω της διατροφής, – αλλά και του περιβάλλοντος – πυροδοτώντας αντιδράσεις του ανοσοποιητικού και μια σειρά από σοβαρές αυτοάνοσες ασθένειες και προβληματικές για την υγεία καταστάσεις.

Οι καταστάσεις αυτές ενισχύονται δραματικά από την έλλειψη ζωτικών θρεπτικών συστατικών όπως τα ένζυμα, οι βιταμίνες ή τα μέταλλα που προκαλεί η κακής ποιότητας διατροφή και η κατανάλωση μόνο νεκρών, φτωχών και επιβλαβών τροφών, όπως το άσπρο αλεύρι, η ζάχαρη και το παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Η απομάκρυνση από τη διατροφή των επιβαρυντικών και αλλεργιογόνων τροφών και η υποκατάστασή τους με ζωντανές και πλήρεις τροφές, σε συνδυασμό με την άσκηση, την ενεργοποίηση των αποτοξινωτικών μηχανισμών αλλά και την γενικότερη φροντίδα της ψυχικής και πνευματικής υγείας οδηγεί στην πρόληψη των ασθενειών και την αυτοΐαση του οργανισμού. Η Ιπποκράτειος Διατροφή ακριβώς συνοψίζει τη λογική και τη μεθοδολογία για αυτόν το δρόμο για τη συνολική υγεία του ανθρώπου.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης Meng. Ph.D., NTUA, Mηχανολόγος Mηχανικός και συγραφέας του βιβλίου «Ιπποκράτειος Διατροφή» γεννήθηκε το 1967 και ζει στην Αθήνα με την γυναίκα του Κωνσταντίνα και τα παιδιά του Ελισάβετ και Μάριο. Eίναι διπλωματούχος Mηχανολόγος Mηχανικός και υπ. διδάκτωρ στη σχολή Χημ.Μηχανικών ΕΜΠ. Εργάζεται σαν υψηλόβαθμο στέλεχος  στους τομείς της Ενέργειας και των Logistics.  Έχει μακρόχρονη ερευνητική δράση, ειδικά στον τομέα των καυσίμων και των βιοκαυσίμων, με συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, διετέλεσε μάλιστα πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τεχνολογικής Πλατφόρμας Βιοκαυσίμων. Τα τελευταία χρόνια ερευνά συστηματικά και συγγράφει για θέματα υγείας και διατροφής. 

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>