Ιωάννα Παπαδημητρίου: “Η κάθε στιγμή έμπνευσης είχε την μοναδικότητά της τη χρονική στιγμή που συνέβη”

Μαΐου 24, 2013

Η Ιωάννα Παπαδημητρίου, Miss Young 1994 και πρωταθλήτρια Ελλάδας στο παρελθόν στο πινγκ πονγκ, συγκαταλέγεται στις ελάχιστες Ελληνίδες που κατάφεραν να χτίσουν μια αξιόλογη διεθνή καριέρα, μένοντας μόνιμα στο εξωτερικό για 13 χρόνια με παγκόσμια καριέρα στο μόντελιγκ.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ως επίσημη guest σε μια εμπνευσμένη εκδήλωση στα πλαίσια των εγκαινίων του 5ου SPiN Galactic του Ντουμπάι και όντας ένα από τα πρόσωπα της καμπάνιας του SPiN Galactic, μας παραχώρησε συνέντευξη αποδεικνύοντας ότι κάθε στιγμή της ζωής μπορεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης  αρκεί να τη ζεις στο υπέρτατο βαθμό και στο ΤΩΡΑ.

 

inspire_Io_Pappa

Η συνέντευξη της Ιωάννας Παπαδημητρίου στο inspireyourlife.gr:

1.    Ιωάννα, είσαι ένας άνθρωπος που συνδυάζει τη νεότητα, την υγεία, την ομορφιά (Body) με ένα δυνατό μυαλό που διαθέτει πείσμα, επιμονή και δημιουργικότητα (Mind). Πώς αυτά τα δύο έχουν διαμορφώσει ή επηρεάζουν την ψυχή σου (Soul);

Κατά την γνώμη μου και από την εμπειρία μου, το σώμα και ο νους επηρεάζουν την ψυχή μου άμεσα. Η σωματική άσκηση με βοηθάει να αισθάνομαι καλά και να βρίσκομαι σε εγρήγορση, σωματική και νοητική. Η όμορφη αίσθηση που νιώθω έχει σαν αποτέλεσμα να έχω μία ψυχική ηρεμία και ισορροπία στην ζωή μου.

2.    Πώς κατορθώνεις να διατηρείς τη νεανικότητά σου σε Σώμα, Νου και Ψυχή;

Προσπαθώ να μην αφήνω τον εαυτό μου να «πέφτει», κάτι που συμβαίνει σε όλους μας αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσα στην καθημερινότητά μας. Άλλες φορές μου είναι εύκολο και άλλες φορές πρέπει να πιεστώ για να συνεχίσω να είμαι θετική και ενεργή. Αυτό που προσπαθώ περισσότερο είναι να είμαι πάντα στο παρόν και να μην υποφέρω αναπολώντας το παρελθόν και να αγχώνομαι για το μέλλον.

3.    Παίζεις πινγκ πονγκ από 8 ετών. Έγινες πρωταθλήτρια κορασίδων και νεανίδων τις χρονιές ’87, ’88 και ’89, στην εφηβεία σου τα παράτησες και ξανάρχισες να παίζεις όταν ζούσες στην Αμερική. Ποιο ήταν το κίνητρό σου για να ξαναρχίσεις να ασχολείσαι με το πινγκ πονγκ και τι σε κέρδισε τελικά σε αυτό;

Είχα μπει σε μία πολύ περίεργη ρουτίνα δουλειά, σπίτι, σπίτι δουλειά και χρειαζόμουν ένα άλλο ενδιαφέρον στην ζωή μου. Έτσι σκέφτηκα το πινγκ-πονγκ που έπαιζα μικρή. Μέσα από το πινγκ-πονγκ βρήκα μια διέξοδο από τη ρουτίνα μου και την ισορροπία μου που χωρίς να το καταλάβω είχα χάσει μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της Νέας Υόρκης.

4.    Παρευρέθηκες πρόσφατα στο Ντουμπάι στα εγκαίνια του 5ου SPiN Galactic -ενός κλαμπ που συνδυάζει φαγητό, ποτό και καλή μουσική με το πινγκ πονγκ- ανάμεσα σε πολλούς διάσημους προσκεκλημένους. Ποια είναι τα συναισθήματά σου από εκείνη τη βραδιά; Θα μπορούσες να πεις ότι υπήρξε κάτι που σε ενέπνευσε;

Πράγματι, είχα την τιμή να παραβρεθώ ως επίσημη καλεσμένη στα εγκαίνια του SPIN DUBAI. Ήταν μία πολύ ωραία βραδιά σε μία χώρα που, λογικό και αναμενόμενο, έχει μια τελείως διαφορετική ενέργεια από την Ελλάδα της κρίσης. Ήταν πολύ εύκολο να αισθανθείς όμορφα σε ένα τέτοιο κλίμα. Η μεγαλύτερη έμπνευση ήταν το γεγονός ότι όταν γνώρισα τους Αμερικάνους ιδιοκτήτες του Spin Galactic στη Νέα Υόρκη, κανένας μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από πέντε χρόνια, όχι μόνο θα έχουν ανοίξει το SPIN NY αλλά και το πέμπτο τους κλαμπ στο Ντουμπάϊ. Μία ιδέα που ξεκίνησε πολύ αθώα εξελίχτηκε σε ένα παγκόσμιο trend.

5.    Τι σημαίνει για εσένα έμπνευση;

Οτιδήποτε με κάνει να σταματήσω για μία στιγμή και να σκεφτώ πόσο πολύτιμη είναι η ζωή μας. Από τον παππού που κρατάει ένα μπουκετάκι αγριολούλουδα περιμένοντας κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο στο αεροδρόμιο μέχρι το να παίξω στο μοναδικό χρυσό τραπέζι στον κόσμο στο SPIN DUBAI, στο κλαμπ που πριν πέντε χρόνια δεν ήταν καν ιδέα στο μυαλό των δημιουργών του.

6.    Από πού αντλείς έμπνευση για τη ζωή σου; Τι σου δίνει κίνητρο για να προσπαθείς;

Προσπαθώ και μόνο για να προσπαθώ. Γιατί πιστεύω ότι στη ζωή όλα είναι δράση και αντίδραση. Δεν μπορείς να ξέρεις πάντα αν η αντίδραση θα είναι θετική αλλά προσπαθώντας σίγουρα κάτι θα συμβεί. Αυτή η έκπληξη του τι θα συμβεί με κάνει να θέλω να προσπαθώ πάντα, στα πάντα. Στη δουλειά μου, στην προπόνηση, στην ζωή μου γενικά! Μέσα από την προσπάθεια βρίσκω και την έμπνευση για την ζωή μου.

7.    Τι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

  Οι άνθρωποι που γνωρίζω. Έχω καταφέρει και εργάζομαι σε πάρα πολλές χώρες με πολλούς δημιουργικούς ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων.

8.    Η επιχειρηματικότητα προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο μιας επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας που έχει ολοκληρωθεί ή μία παράλληλη δραστηριότητα που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή σου;

Ούτως ή άλλως όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίζομαι την «επιχείρηση Ιωάννα το μοντέλο». Δεν είναι απλό να έχεις 17 γραφεία ανά τον κόσμο και να κρατάς το ενδιαφέρον τους ώστε να συνεχίζουν να σε προωθούν, να ελέγχεις τα λογιστικά σου με το καθένα και τις φορολογικές σου υποχρεώσεις στην κάθε χώρα. Πάνω από όλα να είσαι επαγγελματίας ώστε οι πελάτες να θέλουν να συνεργάζονται μαζί σου ξανά και ξανά. Έχοντας αυτήν την εμπειρία το να ασχοληθώ με την προσωπική διαχείριση νέων μοντέλων μου φάνηκε σαν φυσικό επακόλουθο -και υποχρέωση αν θέλεις- να μεταφέρω όλη αυτήν την εμπειρία κάπου, να μην πάει χαμένη.

9.    Υπήρξε κάποια στιγμή της ζωής σου που θεωρείς ως την πιο εμπνευσμένη;

Δεν θα μπορούσα να διαλέξω μία. Η κάθε στιγμή έμπνευσης είχε την μοναδικότητα της τη χρονική στιγμή που συνέβη. Όλες μαζί με έχουν φέρει στο σήμερα και για αυτό είμαι ευγνώμων.

10.    Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε εμπνέουν;

Με εμπνέουν όλοι οι άνθρωποι που προσπαθούν και ζουν τη ζωή τους στον υπέρτατο βαθμό.

11.    Ποια φράση/μότο σε εμπνέει, σε κινητοποιεί;

Ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει.

12.    Αν μπορούσες να κάνεις κάτι για να κινητοποιήσεις τους άλλους ανθρώπους σε δράση τι θα ήταν αυτό;

Αν μπορούσα θα ήθελα να εμπνεύσω τους ανθρώπους να κάνουν ό, τι μπορούν και να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι αυτό. Από το πιο ασήμαντο και απλό πράγμα μέχρι το πιο σημαντικό και σύνθετο. Πολλές φορές νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ ΣΟΥΠΕΡ για να κάνουμε τη διαφορά. Εγώ πιστεύω πως ό, τι και να κάνεις και το πιο μικρό πράγμα, είναι η δράση αυτή που σε πάει στο επόμενο σταθμό στη ζωή σου.

13.    InspireYourLife σημαίνει «Δώσε πνοή στη ζωή σου και γίνε το καλύτερο που μπορείς σε ψυχή, σώμα και πνεύμα!» Εσύ σε ποιον άξονα της ζωής σου δίνεις προτεραιότητα (Body/mind/soul); Η ισορροπία μεταξύ των 3 είναι κάτι που επιθυμείς άρα έχει και νόημα να προσπαθείς; ή είναι κάτι ανέφικτο στην καθημερινότητά μας;

Για μένα είναι και τα τρία εξίσου σημαντικά και αλληλένδετα. Προσωπικά δίνω στο soul. H ψυχική ηρεμία με βοηθάει να μπορώ να λειτουργήσω σώμα και μυαλό.

14.    Πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει κάποιος το απόλυτο νόημα ζωής ή είμαστε καταδικασμένοι σε μία διαρκή αναζήτησή του;

Πιστεύω ότι το απόλυτο νόημα της ζωής είναι εφικτό και πιο απλό από ό, τι ίσως πιστεύουμε. Αναρωτιέμαι καμιά φορά, μήπως η διαρκής αναζήτηση τελικά, σε κάνει να χάνεις το μόνο που είναι πραγματικό, το ΤΩΡΑ.Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>