Καθημερινή Yoga – Build your home practice

Φεβρουαρίου 11, 2016


Θυμάμαι πριν χρόνια, όταν είχα πρωτοξεκινήσει yoga, είχε έρθει ένα δάσκαλος στο στούντιο, για ένα workshop. Ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη και δε μπορούσα να φανταστώ τι με περίμενε!

Πέρασα τρεις μέρες γεμάτες πρακτική και γνώση. Θυμάμαι ακόμα πολύ έντονα τη συμβουλή που μας έδωσε: “Ό,τι και να γίνει, κάθε μέρα ανεβείτε στο στρώμα σας. Δεν έχει σημασία αν θα κάνετε μια έντονη πρακτική 2 ωρών ή απλά να τεντωθείτε μόνο για 5 λεπτά… ή επειδή βαριέστε απλά να καθίσετε εκεί χωρίς να κάνετε κάτι.”

Και βέβαια μου φάνηκε πολύ αστείο. Να ανέβω πάνω στο στρώμα μου μόνο για να καθίσω…; Τότε δεν ήξερα ότι έτσι μπορείς να δημιουργήσεις μια καθημερινή συνήθεια.

Άρχισα να εφαρμόζω αυτό που μου είπε ο δάσκαλος μου.  Πολύ ενθουσιασμένη ανέβαινα κάθε μέρα για να κάνω “Χαιρετισμό στον Ήλιο”. Συνειδητοποίησα ότι αν είχα χρόνο θα μπορούσα να κάνω 5 ακόμα και 10 επαναλήψεις του χαιρετισμού, με διάφορες παραλλαγές.

Τις μέρες που δεν είχα καθόλου όρεξη καθόμουν πάνω στο στρώμα… και… μετά από 2-3 λεπτά ο νους και η καρδιά μου ζητούσαν ένα χαιρετισμό στο ήλιο…!

Σιγά – σιγά βρέθηκα να κάνω πρακτική μόνη μου με τα λίγα πράγματα που θυμόμουν από τις τάξεις.

Κι έτσι η yoga άρχισε να μου ξεδιπλώνει ένα – ένα τα οφέλη της.

Το ακούμε συχνά, και θα το ξαναπώ: η yoga θέλει πειθαρχεία και αφοσίωση. Το μικρό κόλπο του δασκάλου μου έκανε θαύματα!!!

Τι λες; Είσαι κι εσύ έτοιμος να δοκιμάσεις; Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα mat, ένα block, μια ζώνη, μια πετσέτα, μια γωνιά στο σπίτι σου και ένα βήμα πάνω στο στρώμα σου…

Ξεκίνα!

bhavana yoga

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>