Κατέχη Λιάνα: «Στη φύση βρίσκονται όλες οι λύσεις για την υγεία μας»

Δεκεμβρίου 02, 2012

Η κ. Λιάνα Κατέχη, ομοιοπαθητικός, απόφοιτος του Παν/ίου BSY του Λονδίνου, ανατρέπει όσα γνωρίζουμε ως σήμερα για τη συμβατική ιατρική και υποστηρίζει με απόλυτη βεβαιότητα ότι όλες τοι λύσεις για την υγεία μας βρίσκονται στη φύση. «Εάν ο άνθρωπος αποδεχτεί αυτά που μπορεί να μας προσφέρει το φυσικό περιβάλλον, η κλασσική ιατρική δε θα έχει λόγο ύπαρξης» δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξη που μας παρέθεσε. Η εταιρεία K-LINK HELLAS –εταιρεία προϊόντων υγείας και ευεξίας- είναι αποτέλεσμα μιας ήδη επιτυχημένης πορείας της κ. Κατέχη στον χώρο των εναλλακτικών θεραπειών. Βλέπει τη δουλειά της ως λειτούργημα και η αγάπη της για τον άνθρωπο είναι αυτή που οδήγησε στην ανάδειξη της ελληνικής αντιπροσωπείας ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παγκοσμίως στο δίκτυο της K-LINK. Ως σύζυγος, μητέρα και επαγγελματίας υπηρετεί τους τρεις ρόλους ισοδύναμα και δηλώνει ότι όσο αγαπά αυτό που κάνει, δε θα σταματήσει να εργάζεται. «Δε θέλει κόπο, θέλει ανοιχτό μυαλό σε όλα αυτά που μας προσφέρει η φύση» δηλώνει χαρακτηριστικά με πάθος.

1.  Κυρία Κατέχη, η K-LINK αποτελεί συνέχεια μιας ήδη επιτυχημένης πορείας στο χώρο των εναλλακτικών θεραπειών. Πως ξεκίνησε η αγάπη σας για το χώρο αυτό;

«Η αγάπη μου για τον χώρο των εναλλακτικών θεραπειών ξεκίνησε από την αγάπη μου για τον άνθρωπο. Όταν σπούδαζα ψυχολογία προσπαθούσα με τις γνώσεις που αντλούσα από την επιστήμη αυτή να βοηθήσω τον άνθρωπο να έχει ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Γρήγορα όμως διαπίστωσα ότι δε μου αρκεί αυτό και ξεκίνησα να σπουδάζω διατροφολογία, γιατί η διατροφή παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην ψυχική, σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου. Είναι μάλιστα αλληλένδετα μεταξύ τους. Κάποια στιγμή βρέθηκα τυχαία σ’ ένα σεμινάριο ομοιοπαθητικής, όπου εκεί διαπίστωσα ότι μπορώ να συνδυάσω και τα δύο μαζί. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα γιατί κατάλαβα ότι μπορώ πλέον να επέμβω στην υγεία του ανθρώπου και όχι απλά να τον βοηθήσω να συνειδητοποιήσει το πρόβλημά του και να ζήσει με αυτό, όπως έκανα με την ψυχολογία».

2. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών θεραπειών και πως αυτές μπορούν να συνδυαστούν με την κλασσική ιατρική;

«Η συμβατική ιατρική των τελευταίων 200 χρόνων δε θεραπεύει, απλά καταστέλλει τα συμπτώματα. Λειτουργεί μόνο στα συμπτώματα και όχι στις αιτίες των παθήσεων. Για παράδειγμα νοσεί ο πνεύμονας λόγω καρκίνου, θα τον κόψουμε. Δεν είναι αυτό ιατρική. Ιατρική σημαίνει δεν αφήνω τον οργανισμό μου να καταστραφεί. Επεμβαίνω πριν καταστραφεί. Αυτή είναι η πραγματική ιατρική. Η ολιστική ιατρική βλέπει τον άνθρωπο ως σύνολο, δεν τον βλέπει σαν όργανο μεμονωμένο που πάσχει. Θεωρεί την όλη λειτουργία του οργανισμού αλληλένδετη γι’ αυτό και θεραπεύει συνολικά ψυχικά, σωματικά και πνευματικά συμπτώματα. Τώρα ως προς τη συνεργασία των δύο τομέων, θα μπορούσαν να συνδυαστούν μόνο στην περίπτωση όπου απαιτείται χειρουργική επέμβαση. Στη χειρουργική η συμβατική ιατρική έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και η συμβολή της είναι απαραίτητη, όπως σε περιπτώσεις ατυχημάτων, σπασίματα, μπλοκάρισμα αρτηριών κτλ. Κατά τα άλλα η συμβατική ιατρική δε συμβάλλει καθόλου στην πρόληψη και στην πραγματική θεραπεία».

3. Οι Έλληνες εξακολουθούν σε ένα μεγάλο βαθμό να δυσπιστούν για τις εναλλακτικές θεραπείες. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό και ποια είναι η εκτίμησή σας για τα επόμενα χρόνια;

«Συμβαίνει αυτό γιατί έχουν άγνοια. Δεν ξέρουν τι χρειάζεται ο οργανισμός τους για να είναι υγιής. Και είναι απαράδεκτο αυτό να μην το γνωρίζουν –ειδικά οι Έλληνες- γιατί από την εποχή του ακόμη ο Ιπποκράτης έλεγε ότι η υγεία του ανθρώπου εξαρτάται από το τι λείπει από τον οργανισμό και από το τι περισσεύει. Δηλαδή αυτά που δε χρειάζονται στον οργανισμό δεν πρέπει καν να μπαίνουν και αν έχουν μπει να τα αποβάλλουμε. Κι αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός να τα παίρνουμε όλα, γιατί η έλλειψη των απαραίτητων συστατικών, όπως βιταμίνες, μέταλλα, οδηγεί σε πολύ σοβαρές ασθένειες. Όπως για παράδειγμα αν λείπει η βιταμίνη Α από τον οργανισμό δεν έχουμε καλή όραση, ή οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β δε λειτουργεί καλά το νευρικό μας σύστημα κτλ. Όλα αυτά τα ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά οι Νεοέλληνες δεν ενδιαφέρονται να τα μάθουν, που κανονικά θα έπρεπε να διδάσκονται σαν πρώτο μάθημα στα σχολεία. Περιμένουν πότε θα πάθουν κάτι για να επέμβει η συμβατική ιατρική. Μα τότε είναι πολύ αργά. Αν η συμβατική ιατρική πάει να αφαιρέσει έναν όγκο αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε πλήρη τοξικότητα και το αμυντικό σύστημα σε πλήρη αδράνεια. Και να αφαιρέσουμε τον όγκο κάπου αλλού θα δημιουργηθεί, θα κάνει δηλαδή μετάσταση. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τα καρκινώματα είναι να διατηρούμε τον οργανισμό μας καθαρό και να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αν τα καταλάβει όλα αυτά ο Έλληνας, η κλασσική ιατρική δε θα έχει πλέον καμία θέση στη ζωή μας».

4. Αυτό ακούγεται αρκετά ανατρεπτικό. Πιστεύετε ότι δε θα υπάρξουν αντιδράσεις αν κάτι τέτοιο βγει προς τα έξω..;

«Φυσικά και θα υπάρξουν αντιδράσεις, εφόσον θίγονται μεγάλα συμφέροντα. Ειδικότερα θίγονται τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και από την πλευρά τους θα υπάρξει έντονη αντίδραση. Και είναι λογικό εφόσον αποτελούν τη μία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο: οι φαρμακοβιομηχανίες και τα εργοστάσια όπλων… Πιστεύω όμως ότι όπου προηγείται η γνώση, τη θέση των συμβατικών ιατρών την καταλαμβάνουν σιγά-σιγά οι εναλλακτικοί ιατροί. Αυτό έχει συμβεί και στην Αμερική, όπου πριν λίγα χρόνια οι εναλλακτικοί θεραπευτές κατείχαν ένα 40% των ιατρών και τώρα κατέχουν το 60% αυτών. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και στην Ελλάδα. Ήδη άνθρωποι κάποιου ανώτερου μορφωτικού επιπέδου στρέφονται στις εναλλακτικές θεραπείες γιατί διαπιστώνουν ότι η κλασσική ιατρική δεν τους καλύπτει».

5. Πείτε μας λίγα λόγια για την επιχείρηση σας.

«Δεν το βλέπω σαν επιχείρηση, το βλέπω σαν λειτούργημα. Το βλέπω σαν ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια κάποιου να αφαιρέσει από τον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς χημικά και παρενέργειες καθετί τοξικό από μέσα του, να κάνει οξυγόνωση, ανανέωση κυττάρων, να προσφέρει ενέργεια, καλή κυκλοφορία του αίματος, πνευματική διαύγεια και εγρήγορση, να αντιμετωπίσει πόνους και φλεγμονές άμεσα και ουσιαστικά».

6. Η K-LINK HELLAS αποτελεί θυγατρική της K-LINK INTERNATIONAL. Πότε ξεκίνησε η λειτουργία της στην Ελλάδα και με ποια αφορμή;

«Τα προϊόντα τα γνώρισα το 2005 κα τα χρησιμοποιούσα αρχικά για την οικογένειά μου και τους ασθενείς μου. Αν εξελίχθηκε σε αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, ήταν χάρη στη γρήγορη αποδοχή των προϊόντων από τον κόσμο και την αποτελεσματικότητά τους. Μπόρεσαν να αντικαταστήσουν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όλα τα φάρμακα του εμπορίου χωρίς χημικά και παρενέργειες».

7. Που οφείλεται η αποτελεσματικότητα των προϊόντων της K-LINK; Πείτε μας κάποια συστατικά που να εξηγούν πως βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό.

«Στη φύση βρίσκονται όλες οι λύσεις για την υγεία μας. Ό, τι είναι έξω από τη φύση και είναι χημικό πρέπει να είναι κα έξω από τον άνθρωπο. Από τη φύση λοιπόν ξεκίνησε και η παρατήρηση μιας ιατρού στην Ιαπωνία, της οποίας της έκανε εντύπωση πως τρία συγκεκριμένα δέντρα στην πατρίδα της διατηρούσαν τη νεανικότητα και τη μακροζωία τους κάτω από οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες κι αν βρισκόντουσαν. Παρατήρησε λοιπόν ότι τα δέντρα αυτά έχουν δύο συστατικά, τη δενδρική ρητίνη και το δενδρόξυδο, τα οποία εξασφάλιζαν δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες: 1) Δεν άφηναν να περάσει τίποτα τοξικό μέσα στα δέντρα -πρόσφεραν δηλ. κατά μία έννοια αυτό που λέμε αποτοξίνωση- και 2) εξασφάλιζαν πολύ καλή κυκλοφορία στα υγρά των δέντρων. Αυτές οι δύο λειτουργίες θεώρησε η γιατρός ότι πρέπει να μεταφερθούν και στον άνθρωπο προκειμένου να διατηρεί τη μακροζωία του. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το βασικό προϊόν της εταιρείας περιέχει πρώτα από όλα τα δύο αυτά συστατικά και πολλά άλλα βέβαια».

8. Διανύουμε μία περίοδο οικονομικής λιτότητας. Πόσο οικονομικές είναι οι «λύσεις» που μας προσφέρει η επιχείρηση σας;

«Αν αναλογιστεί κανείς τα αποτελέσματα της χρήσης αυτών των προϊόντων, καθώς και τα χρήματα που θα ξόδευε σε περίπτωση που νοσούσε, τότε θα έλεγα ότι η K-LINK προσφέρει τις οικονομικότερες λύσεις. Στην κλασσική ιατρική πρέπει να ξοδέψεις πάρα πολλά χρήματα και πάλι δε θα έχεις πλήρη υγεία. Η προληπτική ιατρική είναι η πιο οικονομική λύση. Πέραν τούτου η επιχείρησή μας προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν και να μεταφέρουν αυτή τη φιλοσοφία των προϊόντων να κερδίσουν και χρήματα».

9. Τι αγαπάτε ποιο πολύ στη δουλειά που κάνετε;

 «Τα αποτελέσματά της. Αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν κατορθώνω να κάνω τους ανθρώπους γύρω μου να νιώθουν καλά, να έχουν ευεξία ενέργεια και να είναι ευτυχισμένοι. Όλα τα άλλα οφέλη της δουλειάς μου έπονται».

10. Σύζυγος, μητέρα, επαγγελματίας. Πως κατορθώνει η σύγχρονη γυναίκα να συνδυάζει τους 3 ρόλους με επιτυχία;

«Το κατορθώνει αλλά με μεγάλη δυσκολία και προσωπικές θυσίες. Δυστυχώς το 24ωρο έχει μόνο 24 ώρες και μέσα σε αυτές η γυναίκα καλείται να τα προλάβει όλα. Προσωπικά τα καταφέρνω θυσιάζοντας πολλές φορές χρόνο από τη διασκέδαση και την ξεκούρασή μου».

11. Τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας όταν… αυτός υπάρχει;

 «Διαβάζω ό, τι μου ανοίγει το μυαλό και βοηθά στην προσωπική μου εξέλιξη και… κοιμάμαι!»

12. Μέχρι πότε πιστεύετε ότι θα συνεχίσετε να δουλεύετε;

 «Όσο αγαπώ τη δουλειά μου θα εργάζομαι! Άλλωστε για μένα δεν είναι δουλειά αυτό, είναι λειτούργημα και τρόπος ζωής. Δε νοείται για μένα να βρεθώ σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον και να μην αρχίσω να τους μιλάω για το πώς θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Δε θέλει κόπο για να το κάνεις αυτό, θέλει ανοιχτό μυαλό σε όλα αυτά που μας προσφέρει η φύση».

 13. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την επιχειρηματική σας δραστηριότητα;

 «Η επιστήμη της ιατρικής αναπτύσσεται ραγδαία. Δε βάζουμε παρωπίδες μόνο σε μία ερευνητική ομάδα της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ιαπωνία. Οτιδήποτε νέο ανακαλύπτεται και μη χημικό που μας βοηθά να μη γερνάμε, να μη δυσχεραίνονται οι λειτουργίες μας και να μας οδηγεί έτσι στη μακροζωία, μας ενδιαφέρει και θα το εισάγουμε. Ήδη έχουμε κάνει μια παραγγελία κάποιων καινοτομικών -πάντα φυτικών- προϊόντων από τη Γερμανία».

14. Μιλάτε με μεγάλο στόμφο για τη μακροζωία και για την ιδανική υγεία… Θεωρητικά αν κάποιος έκανε όλα αυτά που λέτε, δε θα γερνούσε ποτέ… Πιστεύετε ότι υπάρχει ολοκληρωτική υγεία μέσα σε μία «άρρωστη» κοινωνία;

«Αυτό επιδιώκουμε… Όσο το δυνατό καλύτερη υγεία. Σύμφωνα με ένα πείραμα που έγινε στο πανεπιστήμιο Harvard -και μάλιστα κέρδισε το βραβείο Nobel- οι επιστήμονες διατηρούσαν για 30 χρόνια ιστούς καρδιάς σε προστατευμένο περιβάλλον μη τοξικό και παρείχαν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Στα 30 χρόνια οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι ιστοί ανανεώνονται όπως τα κύτταρα μωρού-παιδιού. Το πείραμα κέρδισε το Nobel γιατί απέδειξε ότι το κύτταρο μπορεί να ζήσει αιώνια κάτω από ιδανικές συνθήκες καθαρότητας κα θρεπτικών συστατικών. Φυσικά εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε σε μία κλειστή γυάλα. Ζούμε σε ένα απόλυτα μολυσμένο περιβάλλον. Αν όμως καθαρίζουμε το σώμα μας και παίρνουμε όλες τις αναγκαίες τροφές, στοχεύουμε στην όσο το δυνατό ιδανικότερη υγεία».

15. Τι είναι αυτό που θα επιθυμούσατε να αλλάξει στη στάση ζωής των ανθρώπων;

«Εύχομαι οι άνθρωποι να αποκτήσουν μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι στη γη, να τη σέβονται και να την προστατεύουν γιατί σε αυτή βρίσκεται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Η καταστροφή της ισοδυναμεί με τη δική μας καταστροφή».

About Author(2) Readers Comments

 1. Κωνσταντια ..Δράμα..
  Reply →
  26/04/2016 at 9:00 μμ

  Καλησπέρα..θα ήθελα την καθοδήγηση σας σε θέματα σοβαρά υγείας της οικογένειας μου...πως μπορώ να συζήτησω μαζί σας.;;;σας χρειαζόμαστε στα θέματα μας..σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.μου σύστησαν εσάς οι κυρ.σαλπιγγιδου-τουργαιδου.κατάστημα βιολ.

  • Inspireyourlife team
   Reply →
   15/05/2016 at 3:12 πμ

   Μπορείτε να μας καλέσετε στο Σταθερό: +30 210 980 22 39 (ώρες λειτουργίας: 10:00 - 14:00) ή στο Κινητό: +30 694 22 61 807 Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία!

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>