Κεφτεδάκια απο μαύρα φασόλια, με καλαμπόκι (Vegan)

Οκτωβρίου 22, 2015

Aπό τις διαιτολόγους – διατροφολόγους, Διαμαντοπούλου Ελεάνα & Λέκκα Ελένη

Υλικά για 14-15 κεφτεδάκια:

200γρ μαύρα φασόλια βρασμένα

70γρ καλαμπόκι

40γρ τριμμένη φρυγανιά

1κ σούπας χυμό ντομάτας

15γρ ελαιόλαδο

1/2κ σούπας ρίγανη

1/2κ σούπας δυόσμο

1κ σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι

1/2κ γλυκού αλάτι

1/2κ γλυκού πάπρικα

1κ γλυκού σκόνη σκόρδο

1/2κ σούπας λιναρόσπορο

Παρασκευή

Βάζουμε τον λιναρόσπορο μέσα σε 1κ σούπας ζεστό νερό και το αφήνουμε 5′ μέχρι να πάρει την υφή ασπραδιού αυγού.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 15′.

Φτιάχνουμε 14-15 μικρά κεφτεδάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου απο κάθε πλευρά.

Μέση διατροφική αξία ανα μερίδα (7κεφτεδάκια):

272 θερμίδες

9,9γρ πρωτεΐνη

46γρ υδατάνθρακες

6γρ λίπος

9,7γρ φυτικές ίνες

Με την Ελένη Λέκκα μπορείτε να επικοινωνείτε στο elenh.lekka@gmail.com 

Με την Ελεάνα Διαμαντοπούλου μπορείτε να επικοινωνείτε στο ediamantopoulou@hotmail.com

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>