Κουνουπίδι: ενισχύει τις φυσικές σας άμυνες!

Απριλίου 23, 2015

Το κουνουπίδι ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών, τα οποία σύμφωνα με έρευνες, μπορούν να προστατέψουν από διάφορες μορφές καρκίνου, κυρίως στο παχύ έντερο, τους πνεύμονες και το στομάχι.

Το κουνουπίδι ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών, τα οποία σύμφωνα με έρευνες, μπορούν να προστατέψουν από διάφορες μορφές καρκίνου, κυρίως στο παχύ έντερο, τους πνεύμονες και το στομάχι. Επιπλέον, μπορούν να θωρακίσουν την καρδιά.

Στα ωφέλιμα συστατικά του, συγκαταλέγονται οι βιταμίνες C, B6 και K, το κάλιο, ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο κουνουπίδι είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ προστατεύει και από τα καρδιακά νοσήματα.

Το κουνουπίδι είναι ένα ιδανικό λαχανικό για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους ή θέλουν να χάσουν κάποια κιλά, καθώς έχει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.

Μία κούπα κουνουπίδι περιέχει γύρω στο 67% της απαιτούμενης καθημερινής ποσότητας βιταμίνης  C. Προτιμήστε να το καταναλώσετε βραστό με λίγο λαδολέμονο.

www.post4life.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>