Κρεμώδης σούπα λαχανικών
Η άνοιξη είναι μια εποχή που μπορούμε να βρούμε φρέσκα λαχανικά στην αγορά και να φτιάξουμε γρήγορα και υγιεινά φαγητά. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι πολύ εύκολη στη διαδικασία παρασκευής της και πολύ γευστική, αλλά πάνω από όλα υγιεινή!
Υλικά:
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι καρότα, κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζάνι σέλινο, κομμένο σε κύβους
1/3 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 φλιτζάνι γάλα
1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
8 σκελίδες σκόρδο,
1 φλιτζάνι κομματάκια ψωμί,
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
Αλατοπίπερο
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο, μέχρι που τα κρεμμύδια να μαραθούν και τα καρότα να μαλακώσουν, δηλαδή περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, έως ότου το αλεύρι να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα Worcestershire και το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο και τα κομμάτια από ψωμί, αφήνοντας μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα αυτά τα μαγειρεμένα υλικά στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Το σερβίρουμε σε μπολ, και πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ.
Καλή απόλαυση!