Κόψτε το κάπνισμα και απολαύστε οφέλη!

Απριλίου 18, 2013

Photo from www.espectador.com

Δεν έχει σημασία αν είστε τακτικός, περιστασιακός, νεότερος ή παλιότερος καπνιστής, πάντα είναι καιρός να σταματήσετε το κάπνισμα, ακόμη και αν χρειαστεί να προσπαθήσετε πολλές φορές. Οι λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα είναι τόσο πειστικοί που δε χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Αρκεί η θέληση, αλλά πρέπει να είναι ισχυρή!

Καταρχήν χρειάζεται να γνωρίζετε ότι με το κάπνισμα ενός τσιγάρου επιτρέπετε σε 42 διαφορετικά καρκινικά στοιχεία να εισέλθουν στον οργανισμό σας, ενώ ο αριθμός των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται στο σώμα σας αγγίζει τις 1.200.000 ελεύθερες ρίζες!

Αν δε γνωρίζετε τι σημαίνουν οι ελεύθερες ρίζες επιγραμματικά αναφέρουμε ότι είναι αυτές που ευθύνονται για τη μαζική καταστροφή των κυττάρων μας και για την πρόωρη γήρανσή μας εσωτερικά και εξωτερικά!

 inspire_freeradi

Έχετε παρατηρήσει για παράδειγμα τις ρυτίδες που δημιουργούνται γύρω από το στόμα των καπνιστών; Η περιοχή αυτή έρχεται σε άμεση επαφή με τον καπνό προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στο δέρμα!

Πέρα από τα αισθητικά προβλήματα, το κάπνισμα σχετίζεται με σημαντικότατα προβλήματα υγείας όπως η αρτηριοσκλήρυνση, ο καρκίνος, τα αναπνευστικά προβλήματα, η κακή λειτουργία του εγκεφάλου (δεν οξυγονώνεται σωστά), η πήξη του αίματος (απ’ την τοξικότητα και την έλλειψη οξυγόνου προκαλείται συγκόλληση ερυθρών αιμοσφαιρίων που οδηγούν σε εγκεφαλικά), κτλ.

Τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος είναι αποδεδειγμένα. Από τη στιγμή που ένας καπνιστής διακόψει το κάπνισμα ο ανθρώπινος οργανισμός επανορθώνει τη ζημιά, ξεκινώντας μια σειρά από ευεργετικές αλλαγές που θα συνεχιστούν χρόνια.

1. Αποκτάτε τη γεύση και την όσφρησή σας σε λίγες μέρες.

2. Επανέρχεται η ομαλή και δροσερή αναπνοή σας.

3. Αποκτάτε ένα σταθερότερο ρυθμό ζωής κι έναν πραγματικά αναζωογονητικό ύπνο.

4. Ανακτάτε τη γαλήνη και την ξεχασμένη σας όρεξη για ζωή: το άγχος, η ανησυχία και η αψιθυμία που προκαλούνται από το κόψιμο του καπνίσματος θα ατονήσουν ταχύτατα και τα σχετικά πλεονεκτήματα θα πάρουν σύντομα το πάνω χέρι, ξεπερνώντας τη δυσφορία.

5. Ξοδεύετε λιγότερα χρήματα!

6. Το δέρμα και τα μαλλιά σας αποκτούν μια πιο υγιή όψη, όπως επίσης τα “κιτρινισμένα” δάχτυλα, τα δόντια και η αναπνοή σας, τα οποία δε θα προδίδουν πια τις συνήθειές σας.

7. Ανακτάτε τη θέση σας στην κοινωνία και αποδεσμεύεστε από τους περιορισμούς, που μπορεί να σας επιβάλει αυτή η συνήθεια. Η εμφάνιση πολυάριθμων χώρων για μη καπνιστές σας επιτρέπει να ζήσετε μια υγιεινή και κανονική ζωή, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τους μόνιμους πειρασμούς του καπνίσματος.

8. Η αύξηση βάρους που έχει παρατηρηθεί κατά την περίοδο απεξάρτησης, σταθεροποιείται κατά μέσον όρο μέσα σε 3 μήνες.

9. Αυτοί που διακόπτουν το κάπνισμα ζουν περισσότερο από αυτούς που συνεχίζουν. Η διακοπή του καπνίσματος στην ηλικία των 50 χρόνων μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας εντός των 15 επομένων ετών κατά 50%. Για μερικούς πρώην καπνιστές και ιδιαίτερα εκείνους που διακόπτουν πριν από την ηλικία των 35 ετών, ο κίνδυνος εμφάνισης ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα επανέρχεται στα ίδια επίπεδα με τον κίνδυνο που διατρέχει κάποιος που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.

10. Τέλος, όταν σταματήσετε το κάπνισμα, διασφαλίζετε μια καλύτερη υγεία στο μέλλον, για εσάς, για όσους σας περιβάλλουν, αλλά και για όσους πρόκειται να φέρετε στη ζωή! (Με τη διακοπή του καπνίσματος πριν την έναρξη της κύησης ή κατά τους τρεις πρώτους μήνες, μειώνεται ο κίνδυνος αποβολής, πρόωρου τοκετού και άλλων επιπλοκών, όπως είναι το χαμηλό βάρος του νεογνού).

Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε να κόψετε το κάπνισμα διότι νιώθετε εξαρτημένοι, επιλέξτε να βάλετε στη διατροφή σας τον εξαιρετικά αντιοξειδωτικό χυμό Noni (επιλέξτε τον βιολογικό χωρίς προσμίξεις και βελτιωτικά γεύσης) που έχει ουσιαστική συμβολή στην καταπολέμηση και τη θεραπεία από εξαρτήσεις όπως η νικοτίνη, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σε προξερονίνη. 

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>