Λαχταριστή πίτσα χωρίς γλουτένη!
H παρακάτω συνταγή για σπιτική πίτσα χωρίς γλουτένη είναι γεμάτη πρωτεΐνες και χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να την ετοιμάσετε. Τη σάλτσα της πίτσας μπορεί να την φτιάξετε με τα αγαπημένα σας υλικά, να τη ψήσετε στο γκριλ και να έχετε μια τέλεια πίτσα!
Υλικά για ζύμη:
30γραμμ. βρασμένα μπιζέλια αλεσμένα
1 κουταλάκι αποξηραμένα ανάμικτα βότανα (ρίγανη ή θυμάρι)
2 αυγά
3, 5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
½ κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
Υλικά για σάλτσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
Πιπεριές (όλων των χρωμάτων), μανιτάρια, ντομάτες και αποξηραμένα βότανα
Λιαστές ντομάτες, κρεμμύδι και ελιές
Ψητά παντζάρια, σκόρδο και θυμάρι
Σπαράγγια, μανιτάρια και φιστίκια Αιγίνης
Τρόπος παρασκευής:
1. Προθερμάνετε το γκριλ στους 150 βαθμούς και προετοιμάστε τα συστατικά για την σάλτσα σας.
2. Ανακατέψτε μαζί το μείγμα μπιζελιού με τα βότανα της αρεσκείας σας.
3. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
4. Προσθέστε νερό για να έχετε ένα λείο μείγμα και αρκετά πηχτό.
5. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι επίπεδο στο κάτω μέρος και προσθέστε το λάδι καρύδας.
6. Ψήστε τη ζύμη της πίτσας σαν τηγανίτα για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί αρκετά και από τις δύο πλευρές.
7. Αφαιρέστε τη ζύμη από το τηγάνι και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί.
8. Προσθέστε την σάλτσα στην πίτσα και βάλτε το ταψί στο φούρνο για ένα τέταρτο.
Καλή απόλαυση!