Μήπως αντί να ψάχνουμε το άλλο μας “μισό”, να αρχίσουμε να αναζητάμε το άλλο μας “ολόκληρο”;

Απριλίου 03, 2014

Γράφει ο Νικόλας Ουρανός, Σύμβουλος Σχέσεων

www.plus.google.com

Άραγε έχεις ποτέ νιώσει «μισός» ή «συμπληρωματικός» μέσα σε μια σχέση;

Βίωσες απογοήτευση από ανεκπλήρωτα ή αντιφατικά αισθήματα;

Μήπως τελικά…

αντί να συνεχίζουμε να ψάχνουμε παραδοσιακά

το άλλο μας «μισό»,

χρειάζεται να αρχίσουμε να αναζητάμε

το άλλο μας ολόκληρο;

Τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν μέσα σε μία σχέση προέρχονται από τις διαφορετικές επιδιώξεις και τα διαφορετικά «θέλω» των δύο φύλων, που καλούνται να εκπληρωθούν αμέσως μετά την αμοιβαία δέσμευσή τους. Οι αφετηρίες, οι εμπειρίες, τα ζητούμενα φαίνονται αρχικά κοινές, αλλά στην πορεία εμφανίζονται σημαντικά διαφορετικές.

Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι μας από μικροί γαλουχηθήκαμε με την πεποίθηση της αναζήτησης του άλλου μας «μισού». Εκείνου του άνδρα ή εκείνης της γυναίκας που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην προσωπικότητά μας και με την αντίστοιχη συνύπαρξη μαζί του θα λειτουργήσουμε αθροιστικά.

Στις σχέσεις όμως μισό και μισό ποτέ δεν έκανε ολόκληρο.

Είναι ανάγκη να υπερβείς αυτή την παλιά και βαθιά ριζωμένη αντίληψη, που έχει τις ρίζες της, στις πρώτες ταινίες που παρακολουθήσαμε στο σινεμά ή στα μυθιστορήματα που περιέγραφαν «ιστορίες αγάπης». Σου αξίζει να είσαι σε μια σχέση που επεκτείνεις την προσωπικότητά σου, βελτιώνεις τα σημεία που υστερείς και παράλληλα ενθαρρύνεις ενεργά με το παράδειγμά σου να κάνει το ίδιο.

Πώς όμως μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε ή με ποιο τρόπο μπορούμε να λειτουργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση;

H εφαρμογή είναι η καλύτερη δράση

Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε ή να επανεξετάσουμε το βαθύτερο πρωταρχικό λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε ή θέλουμε να δημιουργήσουμε μία σχέση. Όπως αναφέρει ο Neale Donald Walsh στο βιβλίο του “Συζήτηση με τον Θεό 1″: “..σιγουρέψου ότι μπαίνεις σε μια σχέση για τους “σωστούς” λόγους. Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να δημιουργούν σχέσεις για “λάθος” λόγους: για να δώσουν ένα τέλος στη μοναξιά, να γεμίσουν ένα κενό, να αγαπιούνται, ή να έχουν κάποιον να αγαπούν. Κι αυτοί είναι ορισμένοι από τους καλύτερους λόγους. Άλλοι το κάνουν για να γιατρέψουν το εγώ τους, για να πάρει τέλος η κατάθλιψή τους, για να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή τους, για να συνέλθουν από μια προηγούμενη σχέση ή είτε το πιστεύεις είτε όχι για να μη νιώθουν ανία. Κανένας από αυτούς τους λόγους δε θα λειτουργήσει και αν δεν αλλάξει κάτι πολύ σοβαρό στην πορεία, τότε δε θα αλλάξει ούτε και η σχέση.”

Και επειδή η εφαρμογή είναι η καλύτερη δράση,  σου προτείνω στην πράξη να αναλάβεις την εξής ενέργεια:

Κατέγραψε και ιεράρχησε τις 5 θεμελιώδεις αξίες σου για την ιδανική σου σχέση και ζήτησε από το σύντροφό σου να κάνει το ίδιο και έπειτα ανταλλάξτε απόψεις παραγωγικά.

Ο διάλογος που θα αναπτυχθεί, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για αμοιβαία αναγνώριση και αποδοχή και επαναδιατύπωση της κοινής θέλησης για επιτυχία της σχέσης.

 

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>