“Μαμά, είσαι πολύ όμορφη σήμερα…”

Μαρτίου 20, 2013
inspire_angrymama

Freedigitalphotos

Ένα παιδί κοίταξε την μητέρα του και είπε: “Μαμά είσαι πολύ όμορφη σήμερα.”
Η μητέρα κοίταξε το παιδί της και ρώτησε απορημένα : “Γιατί το λες αυτό;”
Το παιδί είπε: “Επειδή δεν έχεις θυμώσει σήμερα…”

Είναι εύκολο να νιώθουμε πάντα όμορφες/οι. Πως; Απλά αποφεύγοντας την οργή. Ο θυμός είναι προσωρινή τρέλα και η τρέλα κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται άσχημοι. Αν έχουμε δίκιο, τότε δεν υπάρχει λόγος να θυμώσουμε. Αν έχουμε άδικο, δεν έχουμε κανένα ωφέλιμο λόγο να θυμώσουμε. Είναι καλύτερο να μένουμε μακριά από το θυμό… Επειδή ο θυμός πληγώνει. Και πληγώνει κυρίως τον εαυτό μας.

Σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε ότι κάθε δοκιμασία στη ζωή μας συμβαίνει πάντα για κάτι καλύτερο που θα έρθει. Κάθε δοκιμασία, κάθε πρόβλημα, κάθε σύγκρουση ή δύσκολη κατάσταση έρχεται για κάποιο σκοπό. Είναι εξ ολοκλήρου στο χέρι μας αν θα επιλέξουμε να είμαστε θύμα των περιστάσεων, ή να επιλέξουμε να γίνουμε ένας ειρηνικός εσωτερικός μαχητής. Το θύμα πολεμά με όλους εξωτερικά, ενώ ο πνευματικός πολεμιστής μάχεται με τον εχθρό του μόνο εσωτερικά. Έτσι, καλούμαστε να επιλέξουμε: θα είμαστε θύματα και άσχημοι ή νικητές και όμορφοι; Ως εκ τούτου, αξίζει να σημειωθεί για άλλη μια φορά η πολύ εύστοχη παρατήρηση του παιδιού: “Μαμά, είσαι πολύ όμορφη σήμερα…”

Πηγή: http://www.bkwsu.orgΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>