Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι
Υλικά για 2 μερίδες
(Υπολογίστε μεγάλα πορτομπέλο ώστε να αναλογεί 1 ανά άτομο)
2 μανιτάρια πορτομπέλο
100 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδελίτσες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
μαύρες ελιές κομμένες σε ροδελίτσες
Ντρέσσινγκ με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο
Παρασκευή
1. Αφαιρούμε τη βάση του μανιταριού.
2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι.
3. Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
4. Προσθέτουμε το σπανάκι και σωτάρετε για 1-2 λεπτά.
5. Προσθέτουμ τις ελιές και ανακατέψτε.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
7. Γεμίζουε κάθε μανιτάρι με μία κουταλιά από το μίγμα με το σπανάκι.
8. Τοποθετούμε τα μανιτάρια πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί.
9. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
10. Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα μαρουλιού με τη βινεγκέρ μπαλσάμικου.