Μαρία Παγκάλου

Η Μαρία Παγκάλου υπήρξε πρωταθλήτρια στο άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής με συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις, βαλκανικά, ευρωπαϊκά μετάλλια και παγκόσμιες νίκες, εκπροσωπώντας επίσης την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Οι αρχιτεκτονικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Westminster University of London, την οδήγησαν σε μία πνευματική αναζήτηση για τη σημασία της σιωπής και της συγκέντρωσης στην προετοιμασία, το σχεδιασμό και την επίτευξη προσωπικών και συλλογικών στόχων.

Το κυνήγι των συμπτώσεων την οδήγησε στο Πνευματικό Κέντρο Μπράμα Κουμάρις, όπου γνώρισε τον εθελοντισμό και βίωσε το νόημα της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και της προσωπικής ανάπτυξης, μέσα από τον διαλογισμό.

Ο διαλογισμός τη φορτίζει καθημερινά με γαλήνη, δύναμη και θάρρος για την εξεύρεση λύσεων.  Η διαύγεια του νου και η καθαρότητα των προθέσεων, την κινητοποιούν να συνεχίζει να θέτει νέους στόχους.

Σήμερα εργάζεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως αρχιτέκτονας και τον ελεύθερό της χρόνο συντονίζει δραστηριότητες για νέους,  και συμμετέχει σε ημερίδες σχολείων και καλλιτεχνικών ομάδων.

Η ζωή για αυτήν είναι μία περιπέτεια, ένα καθημερινό στοίχημα για να ξεπερνάει τον εαυτό της και να μεταλαμπαδεύει τα οφέλη της πνευματικότητας, σε κάθε τομέα της ζωής.

Για τη Μαρία η έμπνευση είναι η εφαρμογή όλων όσων αποδεικνύονται χρήσιμα για την εξασφάλιση της αρμονίας στο σύμπαν και της σύνδεσης με το θεϊκό.

brahmakumaris.grΤελευταία Άρθρα: