Μαρμελάδα βατόμουρο με μηδέν θερμίδες!
Υλικά
1 κιλό βατόμουρα πλυμένα καλά
½ κιλό στέβια(θα βρείτε στη Healh-Bouique)
2 κούπες νερό
2 βανιλίνες (προαιρετικά)
Μισή κουταλιά της σούπας λεμόνι
Εκτέλεση
-Στην κατσαρόλα μας κάνουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και συνεχίζουμε με μία στρώση στέβια, συνεχίζουμε με στρώσεις βατόμουρων.
-Ρίχνουμε το νερό τις βανίλιες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Όταν πάρει βράση θα βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
-Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα βατόμουρο, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη η λίγο νερό ανάλογα με την πόση υγρασία υπάρχει στα βατόμουρα μας.
- Όταν η μαρμελάδα μας πήξει και είναι έτοιμη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την φυλάσσουμε όσο είναι ζεστή σε δοχεία που έχουμε αποστειρώσει βράζοντας τα σε νερό.