Μασάζ ΑΜΜΑ «ηρεμία μέσω αφής»

Ιουνίου 22, 2016

www.plus.google.com

 Η λέξη ΑΜΜΑ αποτελείται από τα 2 κινέζικα ιδεογράμματα που χρησιμοποιούνται για τη λέξη μασάζ ΑΝ & ΜΟ που σημαίνουν: «ηρεμία μέσω αφής». Συνδυάζει συγκεκριμένες πιέσεις, οι οποίες ασκούνται στην πλάτη, τους ώμους, τα μπράτσα, τα χέρια, το λαιμό και το κεφάλι.

Το ΑΜΜΑ είναι η αρχαιότερη μορφή μασάζ στην Ιαπωνία και έχει ονομαστεί και «βελονισμός χωρίς βελόνες», γιατί χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές των χεριών, πάνω σε βελονιστικά σημεία των μεσημβρινών του σώματος, επιφέροντας ισορροπία και αρμονία στην ενεργειακή ροή. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δύση τη δεκαετία του 80, όταν ο David Palmer εκπαιδεύτηκε από τον Takoshi Nakamura και ίδρυσε στο San Francisco το Amma Institute. Είναι η πρώτη μορφή μασάζ, που εφαρμόστηκε ποτέ σε δημόσιο χώρο (Silicone Valley δεκαετία του 80, Αpple). Το ΑΜΜΑ σε θέση καθιστή είναι η ιδανική ανταπόκριση στο σύγχρονο τρόπο ζωής, γιατί εξασφαλίζει άριστα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Προσφέρει βαθειά χαλάρωση και πλήρη ενεργοποίηση πάνω από τα ρούχα σε χρόνο 20΄. Σημαντικός σύμμαχος της υγείας, αποτελεί πολύτιμη πηγή ευεξίας για όποιον το δέχεται καθώς χαλαρώνει τους κουρασμένους μύες, ανακουφίζει από το στρες, και αναζωογονεί κινητοποιώντας την ροή της ενέργειας. Συνδυάζεται εξαιρετικά με τις θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες των Tuning Forks – Διαπασών & με θεραπευτική μάλαξη με λάδι στην πλάτη και τα χέρια. (στην περίπτωση αυτή η συνολική διάρκεια της συνεδρίας είναι περίπου 50΄)

Τα οφέλη του ΑΜΜΑ:

•Διεγείρει το νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα.

•Προσφέρει βαθειά χαλάρωση.

•Ανακουφίζει από το στρες & το άγχος

•Ενεργοποιεί & αναζωογονεί τον άνθρωπο.

•Έχει άμεσο αποτέλεσμα σε λίγο χρόνο!

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>