Μείωσε το Άγχος, Απόλαυσε Την Ζωή – Η Δύναμη της Ενσυνειδητότητας/Mindfulness

Ιανουαρίου 09, 2016

Mindfulness ή ενσυνειδητότητα, είναι ένας τρόπος για να βιώσουμε άμεσα, με νηφαλιότητα και διαύγεια, ό,τι ακριβώς συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας, «εδώ και τώρα». Είναι ένας τρόπος, να ανακαλύψουμε ξανά την «πολυχρωμία» και τις επιλογές που μας δίνει η παρούσα στιγμή – και άρα η κάθε στιγμή- για να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτό, που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει για εμάς: να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις αναπόφευκτες προκλήσεις της ζωής.

Στην καθημερινότητά μας συχνά ξεχνιόμαστε στον «αυτόματο πιλότο», βιώνοντας στιγμές α-συνειδητότητας – έλλειψης επίγνωσης. Το αποτέλεσμα είναι, σταδιακά, να αποκοβόμαστε από τον εαυτό μας και το περιβάλλον και να αισθανόμαστε μια μόνιμη ανησυχία, ανικανοποίηση και απογοήτευση. Το μακροχρόνιο και ανεξέλεγκτο άγχος, έχει πλέον και επιστημονικά αποδειχτεί ότι προκαλεί σωματική, συναισθηματική και νοητική εξάντληση, που «αδειάζει τις μπαταρίες μας» και τελικά, οδηγεί σε σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σωματικές ασθένειες. Η επαναφορά της ψυχικής ισορροπίας και φυσικής ευεξίας, προϋποθέτει βαθύτερη κατανόηση και αποτελεσματικότερη διαχείριση των στοιχείων του εαυτού μας και κυρίως, την εξοικείωσή μας με το νου και την επανασύνδεση με το σώμα μας.

Η αποκατάσταση και εξάσκηση της έμφυτης δυνατότητάς μας για ενσυνειδητότητα, δεν θα εξαλείψει τις δυσκολίες της ζωής, αλλά θα μας βοηθήσει «να σερφάρουμε στα κύματα». Θα μας δώσει την ικανότητα να επαναφέρουμε την ψυχική γαλήνη, την διανοητική διαύγεια, την δημιουργικότητα και ευεξία στη ζωή μας.

Στο πλαίσιο της διάλεξης, θα ενημερωθείτε επίσης και για τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα και έρευνες που επιβεβαιώνουν τα οφέλη της ενσυνειδητότητας στην ψυχική και σωματική υγεία, ενώ «θα πάρετε μία γεύση» χαλάρωσης και διαύγειας, μέσα από απλές βιωματικές ασκήσεις.

Σήμερα στις 18.10-20.00 παρακολουθήστε την ομιλία του Βασίλη Θ. Ξυπολιά, Mindfulness Coach | MBSR Teacher στην εταιρεία Mindfulness 360 στο Χίλτον στην αίθουσα Σαντορίνη 5-6.

Είσοδος Ελεύθερη

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>