Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια και αβοκάντο
Ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, γεμάτο χρώμα, φρεσκάδα και νοστιμιά. Εύκολη στην προετοιμασία της και τέλεια ιδέα για μεσημεριανό γεύμα.
Η σαλάτα αυτή συνήθως τρώγεται κρύα, αλλά μπορείτε να τη ζεστάνετε αν την προτιμάτε ζεστή.
Υλικά
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
1/2 αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
1-2 φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένα)
1/2 αβοκάντο
½ χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
φρέσκα φύλλα κόλιαντρο
θαλασσινό αλάτι για γεύση
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο για λίγο αν την προτιμάμε δροσερή.