Μη γκρινιάζεις…

Ιουλίου 31, 2015

Γεννήθηκες σ ένα θαυμαστό κόσμο, σ ένα πλανήτη από τα δισεκατομμύρια που υπάρχουν σ ένα από τα ηλιακά συστήματα αυτού του άπειρου σύμπαντος. Γεννήθηκες κάποια στιγμή και θα πεθάνεις κάποια στιγμή όπως όλοι σου οι φίλοι, η οικογένεια σου, τα παιδιά σου, η γη σου, ο πλανήτης σου…

Ένα απλό πέρασμα είναι η ζωή σου, όπως και όλων μας. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή ή την άλλη ζωή. Γεννήθηκες για να δώσεις χαρά, καλό, αρμονία, δικαιοσύνη, ενέργεια, φως. Γεννήθηκες απλά για να εκπληρώσεις κάποιο σκοπό που μπορεί τώρα να μην καταλαβαίνεις, αλλά κάποια στιγμή θα βιώσεις απόλυτα τη μαγεία του. Γεννήθηκες για να εξισορροπήσεις τις καλές και τις λιγότερο καλές πτυχές του ειναι σου.

Γεννήθηκες από αγάπη και ο μοναδικός σου δρόμος είναι αυτός… αγάπη σε κάθε στιγμή της ζωής σου, αγάπη χωρίς όρια, χωρίς σκοπό! Είσαι αγάπη, είσαι φως, είσαι χαρά, είσαι αλήθεια. Κοίτα γύρω σου. Άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά αγαθά, στέγη, τροφή, νερό, αγάπη. Άνθρωποι που σκοτώνονται κάθε μέρα, παιδιά που πεινάνε, που διψάνε, που κάνουν χιλιόμετρα για λίγο καθαρό νερό!

Κι εσύ; Γκρινιάζεις γιατί δεν έχεις λεφτά να αγοράσεις κάτι περιττό. Γκρινιάζεις γιατί δε σε καταλαβαίνουν… δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες σου! Δηλαδή το εγω σου. Γκρινιάζεις γιατί ο γείτονας έχει καλύτερο αμάξι, καλύτερο σπίτι, πάει διακοπές ενώ εσύ; Απλά γκρινιάζεις… γιατί σ αρέσει! Γιατί είναι η ασφάλεια του εγω σου, γιατί θέλεις να ασχοληθούν μαζί σου… έτσι απλά.

Είσαι αγάπη και στην αγάπη δεν χωρεί το εγω σου. Κατάλαβε το και ξεκίνα. Ξεκίνα να απολαμβάνεις το όμορφο δειλινό, την αγκαλιά, τον τσακωμό που σου δείχνει ότι ο άλλος σε νοιάζεται, την ομορφιά ενός λουλουδιού, τη γεύση ενός φαγητού, μια καλή αληθινή παρέα χωρίς λεφτά, μια δυσκολία που σε κάνει πιο δυνατό.

Αγάπα τον πόνο από τα λάθη σου, όλα μα όλα είχαν νόημα. Εξελίξου… Αφέσου στο ένστικτό σου, γνωρίζει τα πάντα! Ότι έγινε, έγινε. Προχώρα μπροστά με καθημερινό χαμόγελο σε ό,τι μα ό,τι συμβαίνει και ευχαρίστησε πραγματικά τον δικό σου Θεό για το ότι… αναπνεέις, καταλαβαίνεις, αισθάνεσαι, ζεις, αγαπάς.

http://enallaktikidrasi.com

About Author(1) Reader Comment

  1. Ματθαιου Γιωργουλλα
    Reply →
    31/07/2015 at 9:02 μμ

    Πολυ ωραιο αρθρο...!!! Το θεμα ειναι να αφεθεις στην απλοτητα,να μην προσδοκεις απο τους αλλους τιποτε περισσοτερο απο τις δικες τους επιθυμιες και τα θελω τους,για να αποφυγης συμπεριφορικες συγκρουσεις..!!!

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>