Μια υπέροχη μέρα

Μαρτίου 10, 2016


Μπορείς να δημιουργήσεις μια υπέροχη ημέρα. Μπορείς να το κάνεις κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινή σου ζωή.

Χαλάρωσε στο κρεββάτι σου προτού πας για ύπνο να κοιμηθείς και πες στον εαυτό σου ότι θα ξυπνήσεις αύριο μια ώρα πιο νωρίς από ότι συνήθιζες.

Σκέψου αρκετές φορές από μέσα σου έτσι ώστε να αρχίσει να προγραμματίζεις το ασυνείδητο νου σου ότι η επόμενη μέρα είναι μια υπέροχη ημέρα.

Μια υπέροχη ημέρα!

Φαντάσου τα οφέλη που θα έχεις όταν ξυπνήσεις πιο πρωί και περπατήσεις στη φύση. Επίσης, φαντάσου τι περισσότερα θα μπορούσες να κάνεις εάν είχες μια ώρα περισσότερο να ζήσεις κάθε μέρα.

Βάλε το ξυπνητήρι και πέσε να κοιμηθείς. Καθώς είσαι στο κρεββάτι, δες τις σκέψεις σου και νιώσε τα συναισθήματα της χαράς και της ευτυχίας. Απλά φαντάσου το και χαλάρωσε με έναν τρόπο μέχρι να κοιμηθείς.

Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί, σήκω αμέσως από το κρεββάτι χαμογελώντας.

Μην παραδοθείς στην προσωρινή επιθυμία να παραμείνεις στο κρεββάτι για πέντε λεπτά. Μην ακούσεις τη φωνούλα μέσα στο μυαλό σου που μπορεί να σε θέλει να παραμείνεις στο κρεββάτι επειδή είναι τόσο νωρίς να σηκωθείς.

Σήκω, πλύσου, βάλε τα ρούχα σου και κάνε διαλογισμό για 15 λεπτά χρησιμοποιώντας οποιασήποτε τεχνική γνωρίζεις. Εάν δεν γνωρίζεις κάτσε απλά και οραματίσου χαρούμενα γεγονότα από το παρελθόν.

Συνήθως οι άνθρωποι όταν ξυπνάμε δε σηκωνόμαστε άμεσα από το κρεββάτι μας αλλά παραμένουμε σε αυτό μέχρι που κοιμόμαστε ξανά. Χρειάζεται να επιδιώξεις να σηκώνεσαι αμέσως.

Είναι όμορφα να χουχουλιάζεις κάτω από τις κουβέρτες, ειδικά όταν έχει κρύο το πρωί, αλλά αυτές τις μέρες χρειάζεται να σηκωθείς γρήγορα από το κρεββάτι. Το συναίσθημα της χαράς και της δύναμης που θα νιώσεις όταν σηκωθείς από το κρεββάτι είναι πολύ πιο δυνατό από τη χαρά που θα νιώσεις εάν παραμείνεις σε αυτό.

Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα σχετικά με το πως μπορεί να δημιουργήσεις μια υπέροχη ημέρα αλλά θέλω να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει. Η φαντασία θα δημιουργήσει την πραγματικότητα σου.
Τι να κάνεις για να έχεις μια υπέροχη μέρα;

  •     Ξύπνα πιο νωρίς. Αυτό θα σου δώσει περισσότερο χρόνο. Ετοίμασε ένα αγαπημένο σου πρωινό που θα σε θρέψει και θα σε φροντίσει. Κάτι που δεν είχες ως τώρα το χρόνο να κάνεις γιατί ξυπνούσες αργά.
  •     Προσπάθησε να έχεις επίγνωση για το τι κάνεις στην καθημερινότητα σου. Όταν τρως να δίνεις προσοχή στο φαγητό και μη διαβάζεις εφημερίδα ή βλέπεις τηλεόραση. Εάν το κάνεις θα αρχίσεις να απολαμβάνεις περισσότερο το φαγητό. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να δίνεις προσοχή σε όλες τις δραστηριότητες που κάνεις.
  •     Να χαμογελάς περισσότερο μέσα στην ημέρα. Να φροντίζεις να μη γελάς τυπικά αλλά να βγαίνει από μέσα σου. Το χαμόγελο κάνει εσένα και τους άλλους πιο χαρούμενους.
  •     Να προσδοκάς το καλύτερο και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς.
  •     Να είσαι συμπονετικός και ανεκτικός με τους άλλους ανθρώπους.
  •     Όταν οδηγείς να είσαι ανεκτικός με τους άλλους οδηγούς. Να σταματάς  στις διαβάσεις, να δίνεις προτεραιότητα στους άλλους. Η οδηγική σου συμπεριφορά θα καθορίσει και την συναισθηματική σου κατάσταση αφού φτάσεις στον προορισμό σου.
  •     Ένα καλό πρωινό με ένα χαμόγελο έχει εκπληκτική επιρροή και στους άλλους ανθρώπους. Χαιρέτισε τους ανθρώπους που θα δεις ακόμη και εάν δεν το είχες κάνει ποτέ στο παρελθόν.
  •     Να έχεις την πρόθεση να έχεις μια υπέροχη ημέρα και ότι θα διαχειριστείς οτιδήποτε συμβεί με έναν γαλήνιο τρόπο. Αυτό θα σου δώσει ειρήνη, ηρεμία και αγάπη στις σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους.
  •     Κάνε το καλύτερο που μπορείς για εσένα, για την οικογένεια σου, τους φίλους σου και όλους τους ανθρώπους.
  •     Μη ξεχάσεις να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να ασχοληθείς με αυτά που αγαπάς.

Φτιάξε μια δική σου υπέροχη μέρα…

Όλες οι παραπάνω προτάσεις είναι απλά προτάσεις για ιδέες. Ψάξε να βρεις αυτό που εκφράζει εσένα!

Προσπάθησε να ζήσεις μια υπέροχη ημέρα. Φρόντισε να το επαναλάβεις ξανά και ξανά. Και πολύ σύντομα θα έχεις δημιουργήσει μια συνήθεια.

Θυμήσου ότι σήμερα είναι μια υπέροχη και ξεχωριστή μέρα. Είναι μια άλλη μέρα από τις άλλες.

Μην ελπίζεις για υπέροχες μέρες. Φτιάξε τη δική σου υπέροχη ημέρα.

πηγη

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>