Μικρά βήματα για… μεγάλες επιθυμίες!

Φεβρουαρίου 25, 2013
business success

photo:Freedigitalphoto


Το κλειδί για την προσωπική  και επαγγελματική μας επιτυχία βρίσκεται στην ικανότητα μας να διεκδικούμε με αποτελεσματικό τρόπο.

Η έκφραση και η διεκδίκηση των επιθυμιών μας προάγει την ισοτιμία στις σχέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας και τους εαυτούς μας χωρίς υπερβολικό άγχος. Ο τρόπος με τον οποίο ζητάμε αυτό που θέλουμε αποτελεί τις περισσότερες φορές καθοριστικό ρόλο στο αν θα πετύχουμε το στόχο μας και αν οι άλλοι ικανοποιήσουν την επιθυμία μας.

Σημαντικός παράγοντας για την διεκδίκηση των επιθυμιών μας είναι τα συναισθήματά μας, που επηρεάζουν τη σκέψη μας, τη μνήμη και όλες τις  νοητικές λειτουργίες μας και ταυτόχρονα επηρεάζουν τις αισθήσεις, άρα την ίδια αντίληψη της πραγματικότητας.

Το μυστικό είναι  να χαλαρώσουμε  και να σκεφτούμε  ένα διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τα όποια εμπόδια της ζωής. Στη συνέχεια να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας και να νιώσουμε καλά. Όταν είμαστε ευτυχισμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα μεγαλύτερα εμπόδια και να διεκδικήσουμε αυτά που επιθυμούμε. Για να κερδίσουμε λοιπόν τα δικαιώματά μας στην ίδια μας τη ζωή χρειάζεται να θυμόμαστε ότι:

1.Πρέπει να αποδεχτούμε τα σωματικά και νοητικά μας όρια.

2.Μπορούμε να διαχειριστούμε και να διεκδικήσουμε το δικό μας συμφέρον καλύτερα από όλους.

3.Εμείς αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

4.Όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για να διεκδικήσουμε την ευκαιρία.

5.Όσο λιγότερο διεκδικούμε, τόσο περισσότερο χάνουμε την ικανότητα να διεκδικήσουμε.

6.Όλα τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή μας  χρειάζονται χρόνο, προσπάθεια και θυσίες.

Aρθρογράφος: Inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>