Μουσική, Kirtan, και Χορός με το συγκρότημα Bhakti Age στο κλείσιμο του 4th ATHENS Yoga & Pilates Symposium

Ιουνίου 28, 2013

inspire_dance_kirdan


Στους ρυθμούς της μουσικής Kirtan και της NadaYoga που θα παρουσιαστεί από το συγκρότημα Bhakti Age Kirtan θα έχει την ευκαιρία να κουνηθεί το κοινό κατά το κλείσιμο του 4th Συμποσίου Yoga & Pilates Therapy -αφιερωμένο στη Θεραπευτική εφαρμογή των εναλλακτικών τρόπων άσκησης Yoga & Pilates.

Οι Bhakti Age Kirtan είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από τους Anandajyoti (Στέλιος Καρπαθάκης), Antaratma (Θοδωρής Χιώτης) και Mahatma (Μιχάλης Ευαγγελίδης), όλοι δάσκαλοι Satyananda yoga. Αντικείμενο τους είναι η Nada Yoga (Γιόγκα του Ήχου) και το KIrtan.

Η Nada Yoga και το Kirtan είναι κλάδοι γιόγκα που απαρτίζονται από τεχνικές με ήχους και δονήσεις.

Οι απαγγελίες των mantra είναι μια επιστήμη που έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί στην Ινδία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το Σανσκριτικό αλφάβητο (mantra) έχει θεραπευτική επίδραση στο σώμα και το νου.

Το kirtan είναι mantra ή ο αιώνιος ήχος. Είναι μια τέχνη με την οποία δεν εκφράζουμε μόνο τα συναισθήματά μας αλλά εισχωρούμε βαθιά μέσα μας παρακάμπτοντας την επίδραση της διάνοιας για να βιώσουμε το εσωτερικό μας σύμπαν. Με τη συναισθηματική ενέργεια που δημιουργείται μέσω του kirtan μπορείς να πας πέρα από το συνειδητό νου.

Μερικά από τα οφέλη είναι τα παρακάτω:

- Ανοίγει την «καρδιά» και εξαγνίζει την ατμόσφαιρα
– Χαλαρώνει και τονώνει την ενέργεια μας, μας απελευθερώνει από την ένταση και το stress (υψηλή πίεση, πονοκέφαλος κτλ)
– Προκαλεί αίσθηση χαράς και νοητικής γαλήνης
– Απελευθερώνει από φόβους, νευρώσεις, καταπίεση (η επιδημία του 21ου αιώνα)
– Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος
– Ανασυγκροτεί την πρανική ροή

 Περισσότερες πληροφορίες εδώ Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>