Μπιφτέκια λαχανικών με χούμους (vegan)

Απριλίου 25, 2014

Aπό τις διαιτολόγους – διατροφολόγους, Διαμαντοπούλου Ελεάνα & Λέκκα Ελένη

Υλικά για 9 μπιφτέκια

3 μέτριες πατάτες

4 καρότα

1 φλιτζάνι αρακά

1 φλιτζάνι καλαμπόκι

μισό κρεμμύδι ξερό

μισό πακέτο φρυγανιά τριμμένη

μία πρέζα θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,

δυόσμο και μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και το καλαμπόκι για περίπου 15′.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, πλάθουμε τα μπιφτέκια (εάν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο ελαιόλαδο) και τα περνάμε από τη φρυγανιά.

Ψήνουμε στο γκριλ για 15 περίπου λεπτά και άλλα 10 λεπτά αφού τα γυρίσουμε.

Μέση θρεπτική αξία ανά τεμάχιο: 30 θερμίδες, 6γρ. υδατανθράκων και 2γρ. πρωτεΐνης.

Για το χούμους:

Υλικά για ένα μπολάκι

1 φλ. βρασμένα ρεβύθια

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης

χυμό από μισό λεμόνι

μισό κρεμμυδάκι φρέσκο

λίγο νερό

ελάχιστο θαλασσινό αλάτι,

πάπρικα, μαϊντανό, κάρυ και κύμινο

Εκτέλεση

Αλέθουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.

Μέση θρεπτική αξία: 120 θερμίδες, 20γρ. υδατανθράκων, 9γρ. πρωτεΐνης και 5γρ. λίπους.

Με την Ελένη Λέκκα μπορείτε να επικοινωνείτε στο elenh.lekka@gmail.com 

Με την Ελεάνα Διαμαντοπούλου μπορείτε να επικοινωνείτε στο ediamantopoulou@hotmail.com

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>