Μπρόκολο σωτέ με τσίλι!
Ένας εύκολος παραδοσιακός και θαυμάσιος τρόπος για να μαγειρέψουμε μπρόκολο, κουνουπίδι ή λάχανο. Μερικές φορές, ο πιο απλός τρόπος είναι και ο καλύτερος!
Υλικά (Για 2 έως 4 άτομα)
• 1 ματσάκι μπρόκολο
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
• 1 – 2 κουταλιές σούπας νερό
• 1/2 λεμόνι για την παρασκευή χυμού
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το ματσάκι από μπρόκολο στον ατμό μέχρι να γίνει το χρώμα του πιο ζωηρό. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει. Καλό θα ήταν να είναι λίγο τραγανό.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμότητα. Όταν το λάδι ζεσταθεί, χωρίς όμως να κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, προσέχοντας όμως να μην καβουρδιστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπρόκολο, το κόκκινο τσίλι και 1 – 2 κουταλιές σούπας νερό.
3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό περίπου. Απομακρύνουμε το τηγάνι από το μάτι και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.