Νέες Ματιές στον Κόσμο μας: Όραμα – Δύναμη – Δημιουργία

Σεπτεμβρίου 19, 2013

Νέες Ματιές στον Κόσμο μας

Όραμα – Δύναμη – Δημιουργία

 Παρασκευή 20 έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013


Πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος μας;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε έναν ομορφότερο κόσμο για όλους μας;

Προς τα που μπορούμε να κατευθυνθούμε;


Οι «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση ομιλιών από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 με στόχο να εξετάσει τί είναι δυνατό, τί μας εμπνέει, τί δίνει ελπίδα, να προτείνει κατευθύνσεις, διεξόδους και ευκαιρίες για δημιουργική συμμετοχή και να συμβάλλει στο να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη, αλλά και την ευθύνη όλων μας ως μέλη της κοινωνίας και του κόσμου μας.

Για πρώτη φορά προσωπικότητες από τους χώρους της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας, της πνευματικότητας, της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης και της τέχνης συναντιούνται στην Αθήνα, συνομιλούν με το κοινό για ένα νέο όραμα και συμβάλλουν στο να δούμε τον κόσμο, την κοινωνία και το ρόλο μας ως πολίτες με μια «νέα ματιά». Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του  Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Ακαδημίας, αρ. 50.

Πέραν των ομιλιών και των συζητήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο μια βιωματική παρουσίαση του μύθου του σπηλαίου από την Πολιτεία του Πλάτωνα. Την Κυριακή το πρωί η εκδήλωση ολοκληρώνεται σε γιορτινό κλίμα για μικρούς και μεγάλους με αφήγηση παραμυθιών, παιχνίδια ρόλων, ψυχοδραματικές διαδικασίες και συζήτηση με ομάδες που παρουσιάζουν κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις στην Αθήνα για το δικό τους όραμα για τον κόσμο μας και για το πώς αυτός μπορεί να γίνει ομορφότερος.

 

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:

Παρασκευή 20 έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Παρασκευή: 17:00 – 21:00

Σάββατο: 9:30 – 20:30

Κυριακή: 9:30 – 12:30

 

Κόστος Συμμετοχής: Ελεύθερη Είσοδος

Τόπος Διεξαγωγής: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Τρίτση), Αθήνα

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: http://neesmaties.wordpress.com/


 Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>