Ναι ή όχι στο νερό την ώρα της άσκησης;

Ιανουαρίου 22, 2015

Η ενυδάτωση του οργανισμού πριν ή και κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει δεχθεί πολλές αμφισβητήσεις από τους ειδικούς. Μια έρευνα ωστόσο απαντά σε ερωτήματα εκατομμυρίων αθλούμενων ανά τον κόσμο.

Πρέπει να πίνουμε νερό πριν το γυμναστήριο;

Τι γίνεται αν διψάσουμε κατά τη διάρκεια της άσκησης;

Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα αναφορικά με την ενυδάτωση και την σχέση της με την άσκηση, έρχεται να δώσει απαντήσεις το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης (ACF) και μια επιστημονική ομάδα της κλινικής Μάγιο της Μινεσότα.

Ξεχάστε λοιπόν όλες τις αναλήθειες γύρω από την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της άσκησης και ακούστε τις συμβουλές των ειδικών που καταρρίπτουν μύθους ετών. Πιο συγκεκριμένα:

-Περίπου 3 ώρες πριν από την προπόνησή σας μπορείτε να πιείτε μισό λίτρο νερό.

-Μισή ώρα πριν από την προπόνηση, πιείτε άφοβα ένα ποτήρι νερό.

-Αν κατά τη διάρκεια της άσκησής σας νιώσετε δίψα, μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό ανά 20-30 λεπτά.

-Τέλος, μόλις ολοκληρώσετε την άσκησή σας, ενυδατώστε τον κουρασμένο οργανισμό σας με ένα ακόμη ποτήρι με νερό.

Οι «δείκτες» της κατανάλωσης νερού

-Το πόσο ιδρώνει κάποιος αποτελεί σημαντικό «δείκτη» για την ποσότητα της ενυδάτωσης που χρειάζεται. Αν π.χ. έχετε την τάση να ιδρώνετε πολύ και κατά τη διάρκεια της άσκησης χύνετε «ποτάμια» ιδρώτα, τότε έχετε άμεση ανάγκη για ενυδάτωση. Αντίθετα, αν δεν ιδρώνετε τόσο εύκολα προφανώς ο οργανισμός σας δεν θα έχει εντελώς αφυδατωθεί μετά την προπόνηση, οπότε 1-2 ποτηράκια νερό θα είναι κάτι παραπάνω από αρκετά.

-Ένας δεύτερος εξίσου σημαντικός «δείκτης» για την κατανάλωση νερού είναι και η διάρκεια της άσκησης. Αν π.χ. η άσκηση διαρκεί συνολικά περίπου μισή ώρα, τότε 1-2 ποτηράκια είναι αρκετά. Αν πάλι, η άσκηση έχει μεγαλύτερη διάρκεια και ενδεχομένως ξεπερνά και τη μία ώρα, τότε και η ποσότητα νερού θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη προκειμένου να ενυδατωθεί επαρκώς ο οργανισμός.

πηγη:www.clickatlife.gr

Κλείστε μία συνεδρία nutritional & anti-aging coaching και μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε  υγιεινές  διατροφικές επιλογές   με ασφαλή και υγιή τρόπο.  Επικοινωνήστε εδώ.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>