Νόρα Κοντοστεργίου, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
H Νόρα Κοντοστεργίου, γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσ ε στο Θησείο και πήγε σχολείο στο 25ο πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Πλάκας. Τελειώνοντας το Λύκειο πειραματίστηκ ε με τις εικαστικές τέχνες και το θέατρο, αλλά την κέρδισε η ψυχολογία, μιας και τα ζητήματα που την απασχολούσαν είχαν απάντηση στα διαβάσματα της μέσα από τα συγγράμματα του Freud, του Fromm, του Νίτσε, του Έσσε, του Σάρτ και άλλων. Α υτό την οδήγησε στις σπουδές της στο Αμερικάνικο κολέγιο (Deree) με κατεύθυνση στην ψυχολογία, όπου και τελείωσα το 1994 έχοντας εξασφαλίσει και τα 4 χρόνια της φοίτησ ής της με υποτροφία.
Αργότερα, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τις σπουδές της, αλλά πηγαίνοντας εκεί, ένιωσε ότι της ήταν αταίριαστη η αμερικάνικη κουλτούρα, νοοτροπία και σκέψη. Γυρίζοντας στην Αθήνα αποφάσισ ε να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, όπου εκεί φοίτησ ε στο πανεπιστήμιο του Κent με κατεύθυνση στην ψυχανάλυση και την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.
Μέσα από την ατομική της ψυχανάλυση αρχικά στο Λονδίνο και αργότερα στο Κέντ, επιβεβαίωσ ε ότι ακολούθησε αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της είχαν διάρκεια 7 χρόνων, ενώ παράλληλα εργαζόταν στην πρωτοποριακή για το δημόσιο ψυχαναλυτική κλινική του Mount Zeehan.
Μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών, προσωπικής της ψυχανάλυσης και εργασίας στο NHS, εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (Κent and Canterbury Hospital- Mount Zeehan Unit) κέρδισε μια πλούσια κλινική και δημιουργική εμπειρία στην ατομική ανάλυση, καθώς και στη θεραπεία ζευγαριών, οικογενειών και θεραπεία ομάδας.
Από το 2004 που επέστρεψε στην Ελλάδα, ασκεί το επάγγελμα της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπεύτριας στο ιδιωτικό της γραφείο και στο ινστιτούτο ψυχικής υγείας ενηλίκων Καλλιθέας, όπου αποχώρισ ε τον Απρίλιο του 2013 μετά από μια πολύχρονη και σημαντική συνεργασία.
Οι καλλιτεχνικές της αναζητήσεις, εκφράζονται μέσα από την ενεργ ή συμμετοχή της σε εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας και εκπαίδευσης , ενώ την ενδιαφέρει και μια πιο ενεργή ενασχόλησ ή της με τα εικαστικά.
Νόρα Κοντοστεργίου B.A.,Pg.Dip., M.Clin. Sc Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
www.psychotherapistathens.gr
norakonto@yahoo.gr
Τελευταία Άρθρα:
- Γυναίκες: Ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα
- Ύπνος: Ένα Διάλειμμα Ζωτικής Σημασίας
- Οι Υποσχέσεις δεν είναι αρκετές
- Το Ψυχικό Τραύμα
- Έκθεση εικαστικών από το κέντρο τέχνης και ψυχοθεραπείας με τίτλο “ημέρα ανοιχτή “
- Αρνητικά Συναισθήματα: Γιατί τα Φοβόμαστε;
- Τι κρύβει το social drinking
- Οικογενειακές Υποθέσεις
- Σχολικός εκφοβισμός – Bullying
- Εθισμένοι στην πληροφόρηση;
- Ανεργία και αρνητική ψυχολογία: Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι;
- Νευρική Ανορεξία: Η Νόσος της Εικόνας
- Γιατί Φοβόμαστε το Πέρασμα του Χρόνου;
- Συντροφική σχέση: Μέσο ικανοποίησης των προσδοκιών μας ή… ευκαιρία για ολοκλήρωση του εαυτού μας;
- Γνώθι σαυτόν: Βρείτε νέο νόημα ανακαλύπτοντας τον πραγματικό σας εαυτό!
- Απιστία: γιατί οι άνθρωποι στις σχέσεις αναζητούν μία έξοδο κινδύνου;
- Αισιοδοξία: Μια κινητήρια δύναμη!
- Ο πρώτος μας έρωτας γιορτάζει στις 14 Φεβρουαρίου
- Έρωτας: Τί δείχνει για τον εαυτό μου η επιλογή ερωτικού συντρόφου








