«Ξεφουρνίζοντας»… την Αθηναϊκή Μουσική Σκήνη

Μαρτίου 04, 2014

Γράφει η Πέγκυ Ζάρρου, Holistic Artist

Στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσω, που αλλάζουν το «σύμπαν» μου και γράφουν ιστορία. Έτσι ήταν, την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών στο Cabaret Voltaire σε μια «performance» της Ειρήνης Δασκαλάκη με τίτλο «Η Πολιτεία των Ασμάτων».

Άλλα είχα κανονίσει, άλλα προέκυψαν κι αλλού βρέθηκα. Έχω όμως αναπτύξει μια εμπιστοσύνη στη ροή και τώρα ξέρω ότι βρέθηκα στο σωστό μέρος την κατάλληλη ώρα κι έγινα κι εγώ κοινωνός μιας εμπνευσμένης δημιουργίας.

Η Ειρήνη Δασκαλάκη, σαν ένα αερικό στη σκηνή, μας ταξίδεψε μέσα από το λόγο της και τραγούδια από την ελληνική και διεθνή κουλτούρα στις φλέβες ενός ζωντανού οργανισμού, που λέγεται «Αθηναϊκή Μουσική Σκηνή», από το 1930 έως το σήμερα. Μας ξενάγησε, μιας και η άλλη της ιδιότητα είναι ξεναγός, σε μουσικά τοπία που κρύβουν μυστικά και ομορφιές και μας αποκάλυψε έννοιες όπως «ποιώ ηγεμονία», «λαϊκή κουλτούρα», «πολιτισμικά υλικά».

Δυναμική guest η Λένα Πετρή ερμήνευσε Bob Dylan, Joan Baez κ.ά. σε μία από τις σπάνιες και πολύτιμες εμφανίσεις της.

Ένα από τα πολλά που μοιράστηκε μαζί μας η Ειρήνη Δασκαλάκη είναι το τί σημαίνει «performance». Προέρχεται από το ρήμα «perfornare» που στα ιταλικά σημαίνει «ξεφουρνίζω». Έτσι λοιπόν, κι εγώ, ξημερώματα Καθαρής Δευτέρας «ξεφούρνισα» -όχι λαγάνες- αλλά φρέσκες και ζεστές εμπνεύσεις, συνειδητοποιήσεις  και διεύρυνα το σύμπαν μου.

Δεν ξέρω πού και πότε θα είναι οι επόμενες εμφανίσεις της, αλλά ψάξτε το… κι ένας καινούριος κόσμος θα εμφανιστεί μπροστά σας!

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>