Οικογένεια: Μήπως η πηγή της ευτυχίας είναι ήδη στο σπίτι μας;

Μαΐου 15, 2013

inspire_parents

 

Στις 15 Μαΐου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας που καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι μία καλή ευκαιρία για να θυμηθούμε ότι ο από αρχαιοτάτων χρόνων καθιερωμένος αυτός θεσμός κρύβει πλήθος ευκαιρίες για χαρές πρωτόγνωρες και απολαύσεις μοναδικές, που ο άνθρωπος μόνο στα πλαίσια της οικογένειας μπορεί να νιώσει.

Η οικογένεια είναι η ταυτότητά μας, είναι το σημείο αναφοράς μας, καθορίζει από πού προερχόμαστε. Ένα πρόσωπο εκτιμάται με βάση την οικογένεια και την ανατροφή του. Όλοι ανήκουν σε μια οικογένεια και αυτό είναι που δίνει νόημα στη ζωή τους. Χωρίς οικογένεια, κανένας άνθρωπος δεν είναι πλήρης, η πληρότητα έρχεται μέσα από μία αρμονική οικογενειακή συνύπαρξη.

Τι σημαίνει όμως οικογένεια; Σίγουρα δεν εννοείται μόνο ο αριθμός μελών που απαρτίζουν την οικογένεια. Είναι ένας δεσμός, μια μακροχρόνια σχέση που κρατάει το ένα μέλος με το άλλο. Υπάρχουν πολλές αξίες που χρειάζεται κανείς να μάθει για να συνδεθεί με την οικογένειά του με το σωστό τρόπο. Αυτό δε συμβαίνει μέσα σε μια νύκτα, συμβαίνει κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό που περνάμε με τους αγαπημένους μας. Η κατανόηση, η αποδοχή και η ασφάλεια  μεταξύ των μελών της οικογενείας είναι ο πυρήνας που σχηματίζει έναν οικογενειακό δεσμό.

Ο στενός δεσμός μιας οικογένειας είναι σαν ένα λιμάνι, όπου  αισθανόμαστε ασφαλείς και πιστεύουμε ότι έχουμε κάποιον που να είναι πάντα εκεί όταν τον χρειαζόμαστε, ακόμη και στις πιο δύσκολες μέρες μας. Μέσα από την οικογένεια μαθαίνουμε τις αξίες της αγάπης, της εμπιστοσύνης, μαθαίνουμε να έχουμε ελπίδα, την πίστη, τα ήθη, τις παραδόσεις  μας.  Η οικογένεια αποτελεί  ισχυρή βάση για κάθε άτομο στην κοινωνία μας.

Ένα άτομο χωρίς ισχυρή οικογενειακή βάση έχει αβέβαιο μέλλον. Ένα παιδί που δεν αισθάνεται να το αγαπούν ή να το φροντίζουν, μπορεί να οδηγηθεί σε λάθος δρόμο. Ακόμη και σε αυτό το σημείο, δε θα υπάρχει κανείς για να το διορθώσει και να το καθοδηγήσει. Η απουσία οικογένειας είναι σαν το κενό που δεν υπάρχει τίποτα που να το γεμίζει. Όταν βλέπουμε διαλυμένες οικογένειες,  θα πρέπει να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας, πόσο τυχεροί είμαστε που αποτελούμε ένα μέρος μιας υγιής οικογένειας και να νιώθουμε  ευγνωμοσύνη.

Η οικογένεια αποτελεί δώρο για τον άνθρωπο και αξίζει όλο το σεβασμό του. Δώρο όμως δεν είναι μόνο οι αξιαγάπητοι γονείς μας που μας έχουν μεγαλώσει, αλλά και τα αδέλφια μας που νοιάζονται και μας αγαπούν πέρα από τον εαυτό τους. Και η αγάπη αυτή δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε να απαιτηθεί. Η οικογένειά μας αξίζει να είναι ύψιστη προτεραιότητά μας. Να δείχνουμε την αγάπη μας με όλη την καρδιά μας και να νιώθουμε καθημερινά ευγνωμοσύνη για αυτή.

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.gr

 Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>