Οι άνθρωποι της ζωής σου

Σεπτεμβρίου 11, 2015


Για τη ζωή σου, δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα με σιγουριά, εκτός από ένα μόνο πράγμα. Δεν θα σταματήσεις ποτέ να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους.

Κάποιοι θα μείνουν στη ζωή σου για χρόνια, άλλοι θα είναι συνεργάτες σου, άλλοι παρέα για διακοπές, με κάποιους θα μείνεις μόνο στο “χάρηκα” και δεν θα τους ξαναδείς ποτέ, κάποιους θα τους ξεχάσεις και κάποιους άλλους θα τους θυμάσαι. Σίγουρα όμως, θα θυμάσαι εκείνους που ήρθαν για λίγο, άφησαν γερά το σημάδι τους κι έφυγαν. Έτσι απλά.

Εκείνοι λοιπόν οι ξεχωριστοί άνθρωποι, δεν εμφανίζονται πανηγυρικά, με μουσικές και πυροτεχνήματα, ώστε να καταλάβεις πως κάτι σπουδαίο πρόκειται να συμβεί.

Έτσι, εσύ, μια μέρα σαν τις υπόλοιπες, γνώρισες κάποιον, όπως άλλες φορές, χωρίς να υπάρχει τίποτα διαφορετικό στη γνωριμία σας. Σιγά σιγά όμως, άρχισες να αισθάνεσαι πως αυτή η περίπτωση, ίσως και να μην είναι ίδια με τις υπόλοιπες. Ένιωθες, λες και τον άνθρωπο που είχες απέναντί σου, τον ήξερες από χρόνια, και όχι μόνο μερικές μέρες. Στην πορεία, κι εκείνος προσπαθούσε πραγματικά να σε βοηθήσει. Δε σου χάιδευε τα αυτιά. Δε φοβόταν να σου επισημάνει τα λάθη σου και να τονίζει πράγματα που εσύ μέχρι τότε αγνοούσες, ίσως και ηθελημένα. Εσύ όμως, δεν τα καταλάβαινες όλα αυτά. Αντέδρασες σα να είσαι στην εφηβεία και έφυγες. Έτσι απλά, άφησες εκείνο τον ιδιαίτερο άνθρωπο να χαθεί από τη ζωή σου.

Και τότε, έγινε κάτι μαγικό. Άλλαξες. Ωρίμασες. Με κάποιο τρόπο, άνοιξε το μυαλό σου. Ξαφνικά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου. Και δεν κατάλαβες καν πώς έγινε. Συνειδητοποίησες μόνο ποιος κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Και χαμογέλασες. Ταυτόχρονα όμως, στενοχωρήθηκες που δεν είναι πλέον δίπλα σου.

Θα σου ζητήσω μια χάρη. Μη σπαταλήσεις πολύτιμο χρόνο “θρηνώντας” για ότι έγινε. Θυμήσου πως όλα τα πράγματα γίνονται για κάποιο λόγο. Μπορεί να σου φαίνονται μεν τυχαία, αλλά κατά βάθος έχουν ένα σκοπό. Κάποιους ανθρώπους, ίσως να τους συναντήσεις μόνο για λίγο. Μπορεί να μπήκαν στο δρόμο σου προκειμένου να σε διδάξουν, να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, να σου μάθουν να ζεις. Όπως ακριβώς θα έκανε κι ένας φύλακας άγγελος.

Κράτησε μόνο την ευγνωμοσύνη που αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή και προχώρα.

http://www.savoirville.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>