Οι εργαζόμενες μητέρες είναι πιο ευτυχισμένες

Νοεμβρίου 03, 2014

image: www.huffingtonpost.com

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αποφασίζουν να μείνουν στο σπίτι και να εγκαταλείψουν την καριέρα τους για να μεγαλώσουν ‘πιο σωστά’ τα παιδιά τους. Οι ειδικοί βέβαια θα διαφωνούσαν πώς  το να αφήσουμε τη δουλειά μας είναι απαραίτητα ο ‘σωστός’ τρόπος για να κάνουμε ευτυχισμένα παιδιά. Αντίθετα πιστεύουν ότι οι εργαζόμενες γυναίκες όχι μόνο είναι πιο ευτυχισμένες αλλά μεγαλώνουν και πιο χαρούμενα και υγιή παιδιά.

Οι εργαζόμενες γυναίκες είναι θετικά πρότυπα για τα παιδιά: Τα παιδιά έχουν ανάγκη να συνειδητοποιήσουν από μικρή ηλικία ότι ο ρόλος της γυναίκας δεν είναι να μεγαλώνει παιδιά στο σπίτι αλλά να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, ακριβώς όπως και οι μπαμπάδες. Οι μαμάδες που δουλεύουν εμπνέουν τα παιδιά τους να σκεφτούν για τη δική τους καριέρα και να βρουν ισορροπία στη ζωή τους.

Οι εργαζόμενες μητέρες μεγαλώνουν πιο ανεξάρτητα παιδιά: Τα παιδιά που δεν έχουν συνέχεια τη μητέρα τους μαζί τους στο σπίτι μαθαίνουν να είναι πιο ανεξάρτητα, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να μην έχουν ανασφάλεια με τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οι μανάδες που δουλεύουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη: Σύμφωνα με τις στατιστικές οι μαμάδες που κάθονται στο σπίτι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη και να επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά τους.

Οι εργαζόμενες μητέρες νιώθουν λιγότερη πίεση: Μοιάζει οξύμωρο, όμως δεν είναι. Μπορεί η δουλειά να δημιουργεί περισσότερες ευθύνες, όμως μια γυναίκα που δεν προγραμματίζει την κάθε της μέρα λόγω της δουλειάς της, έχει λιγότερη αυτοπεποίθηση στο να διαχειριστεί τις καθημερινές απαιτήσεις της μητρότητας.  Οι γυναίκες που λείπουν από το σπίτι διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους και περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.

Τα παιδιά με εργαζόμενες μητέρες είναι καλύτεροι μαθητές: Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση, οι στατιστικές έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά με εργαζόμενες μητέρες έχουν καλύτερη ακαδημαϊκή πορεία από τα υπόλοιπα. Μάλιστα, οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με μαμάδες που δεν δουλεύουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς.

Πηγή:kathimerini.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>