Οι τοίχοι της καλοσύνης εξαπλώνονται στην Ελλάδα!

Φεβρουαρίου 22, 2016


Μια συγκινητική πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Ιράν εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην Ελλάδα.

Η ιδέα είναι απλή: Σε έναν εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού, σχολείου, ή δημόσιου κτιρίου τοποθετούνται κρεμάστρες από τις οποίες κρεμιούνται ρούχα, και σακούλες με φαγητό ή είδη πρώτης ανάγκης.

Ο ανώνυμος Ιρανός που ξεκίνησε την πρωτοβουλία είχε γράψει στον τοίχο του σπιτιού του «Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρ’ το». Τόσο απλά.

Η Λάρισα, η Λαμία, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις έχουν ήδη τους δικούς τους τοίχους καλοσύνης.
Στα Χανιά, οι δάσκαλοι και μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου της πόλης, δημιούργησαν τον πρώτο «τοίχο καλοσύνης» στην πόλη τους, στη συνοικία της Χαλέπας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σελίδα του σχολείου στο Facebook: «Αφήνουμε στα κρεμαστάρια, ρούχα σε καλή κατάσταση, παπούτσια, κουβέρτες, σεντόνια, παιχνίδια, είδη μακράς διάρκειας και φαγητό για τους συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται. Τα κρεμάμε περιποιημένα και σε νάιλον σακούλες, αν είναι δυνατόν. Όλα τα φαγώσιμα είδη σε κλειστά δοχεία και στα ψηλότερα σημεία, για να μην τα πειράζουν τα ζωάκια της περιοχής, κατά προτίμηση να μπαίνουν απογευματινές ώρες που η θερμοκρασία δεν είναι υψηλή».

πηγη

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>