Οι 10 λόγοι απεριόριστης αισιοδοξίας για το μέλλον

Δεκεμβρίου 08, 2015

Του Γιώργου Παπατριανταφύλλου, Ειδικός Επικοινωνιολόγος – Coach – Trainer Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού
Ο κόσμος μας αποκλείεται να πηγαίνει προς το κακό, δεν είναι λογικό. Ο κόσμος μας οδεύει προς την ευτυχία και την ολοκλήρωση.

1. Οι αγορές παγκοσμίως ανοικοδομούνται. Καταρρέει ο παλαιός τρόπος επικοινωνίας -συναλλαγών – διαχείρισης των οικονομικών. Κάθε άνθρωπος ο οποίος πετυχαίνει στροφή 180 μοιρών στον τρόπο σκέψης μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του και να πετύχει θαύματα στην επαγγελματική του πορεία. Απαιτείται ένα σαφές όραμα, δηλαδή να εξάγει ο κάθε ένας αυτό για το οποίο “καίγεται” το όνειρο το οποίο τον οδηγεί, να καταργήσει κάθε σκέψη ανταγωνισμού και να δημιουργεί υπηρεσίες οι οποίες να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη. 

2. Η τεχνολογία ευνοεί την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Κάθε επαγγελματίας ο οποίος συλλαμβάνει τον τρόπο μεταφοράς της ζωής από το φυσικό κόσμο στον ηλεκτρονικό, δηλαδή σε κοινωνικά δίκτυα και άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας, μπορεί να επιχειρήσει προσωπικά και να ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα που θα επιλέξει.

3. Οι αξίες είναι εμφανείς περισσότερο από ποτέ. Ποτέ η ανθρωπότητα δεν είχε περισσότερα “εργαλεία” ώστε να μπορεί να εντοπίζει τις αξίες των ανθρώπων και των επιχειρήσεων. Η δημοκρατία της επικοινωνίας οδηγεί κρατικούς και δημόσιους οργανισμούς στον εξορθολογισμό της εικόνας τους και των υπηρεσιών τους. Η κατάσταση αυτή ίσως δεν είναι πλήρως ορατή ή δεν είναι ακόμα σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αλλά είναι το καθολικό μέλλον μας.

4. Οι άνθρωποι ενώνονται. Μέσω των κοινωνικών δικτύων ηλεκτρονικών και φυσικών οι άνθρωποι οργανώνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Άγνωστοι – γνωστοί ανταλλάσσουν απόψεις συνασπίζονται και διεκδικούν όλο και πιο συγκροτημένα δικαιώματα και επιθυμίες.

5. Η ροή της πληροφορίας αποτελεί το κεντρικό νευρικό σύστημα κάθε κοινωνίας. Με την πρόσβαση στην πληροφόρηση οι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλύτερα τον κόσμο και σίγουρα πολύ γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ύπαρξη του ανθρώπινου γένους . Η διείσδυση στα έγκατα της πληροφόρησης έχει κάνει αυτή τη γενιά την πιο έξυπνη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι κοινωνικοί ψυχολόγοι αναφέρουν πως στους εγκεφάλους των ανθρώπων ενεργοποιούνται πλέον νέα νευρωνικά δίκτυα τα οποία “ξυπνούν” με ερέθισμα την αναζήτηση και την επιλογή των κατάλληλων πληροφοριών .

6. Ο κόσμος έρχεται όλο και πιο κοντά. Πατώντας την ιστοσελίδα οποιασδήποτε επιχείρησης σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη μπορούμε να έχουμε μία τέλεια επικοινωνία για αγορές – πληροφορίες – ενημέρωση ή για όποια ανάγκη έχουμε. Η Google αλλά και άλλοι ιστότοποι προσφέρουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετάφραση σε όποιο κείμενο μας σε περισσότερες από 100 γλώσσες παγκοσμίως.

7. Εκατομμύρια ευκαιριών. Ακόμα και μία απλή εφαρμογή η οποία μπορεί να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα των ανθρώπων είναι ικανή να κάνει πλούσιο τον εφευρέτη της. Καθημερινά εκατοντάδες παραδείγματα παγκοσμίως αποδεικνύουν το συγκεκριμένο. Ζούμε στην εποχή της μεγαλύτερης μεταφοράς δεδομένων και κοινωνικών δομών από ένα περιβάλλον σε άλλο, από τον φυσικό στον ηλεκτρονικό κόσμο.

8. Οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι επενδύουν σε οτιδήποτε είναι Value For Money. Μία απο τις μεγαλύτερες ανακρίβειες της εποχής μας είναι πως οι επιχειρήσεις έχουν πάψει να επενδύουν χρήματα. Αντιθέτως. Οι επιχειρήσεις αλλά και οι άνθρωποι εξατομικευμένα έχουν πάψει ή παύουν σταδιακά να πετούν τα χρήματά τους και κάθε μορφή επένδυσης εάν αυτή δεν έχει ένα πλήρες, οργανωμένο πλάνο ανάπτυξης και κερδοφορίας χρηματοοικονομικής – στην εικόνα – στο μέλλον.

9. Η ζωή μας απλοποιείται – οργανώνεται διευθύνεται πολύ πιο εύκολα. Η τεχνολογία με τις υπηρεσίες της αρχίζει και μας επιστρέφει πίσω χρόνο ο οποίος είναι χρήμα. Σε πολλά στάδια της ζωής μας πληρώνουμε για να αγοράσουμε απλά και μόνο χρόνο π.χ. γιατί επιλέγουμε μία λεωφόρο με διόδια αν και πρέπει να πληρώσουμε για τη διέλευση μας; για να φτάσουμε πιό γρήγορα, συνεπώς “αγοράζουμε” χρόνο. Ακόμα και ότι απομακρυνόμαστε σταδιακά από τις ουρές των τραπεζών γιατί πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας μέσω web banking είναι χρόνος ο οποίος μεταφράζεται σε χρήμα καθώς αυτές τις ώρες ίσως προσφέρουμε εργασία και υπηρεσίες οι οποίες μας αποφέρουν χρήματα.

10.  Η νέα γενιά των ανθρώπων είναι απολύτως εξελιγμένη – συγκροτημένη – οργανωμένη. Έχουν όραμα και απαιτούν αξίες. Γνωρίζουν πράγματα τα οποία οι γηρεότεροι δε θα μάθουν ποτέ. Έχουν στόχο να αλλάξουν τα πάντα και θα το πετύχουν. Έχουν γίνει δάσκαλοι μας, συναποφασίζουν δημοκρατικά στα social media με μεγάλη άνεση, είναι δεκτικοί και σίγουρα θα είναι αποτελεσματικοί. Είμαι υπερήφανος για τη νέα γενιά και είμαι βέβαιος πως θα πάνε μπροστά το ανθρώπινο γένος.

“Αυτοί που είναι τόσο τρελοί ώστε να πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο… είναι αυτοί που τον αλλάζουν”

Στήβ Τζόμπς

Πηγή: www.georgepapatriantafillou.com

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>