Ομάδα Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Σεπτεμβρίου 04, 2013

Ομάδα Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης 30/09 έως 18/11/13

Αυτογνωσία είναι όλα όσα συνοψίζουμε ασυνείδητα πίσω από τη λέξη «εγώ», αναμνήσεις, εμπειρίες, προοπτική, συναισθήματα. Η αυτογνωσία συνδέεται με ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας και συμβάλλει καθοριστικά στη διαχείριση συναισθημάτων, στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη του κάθε ανθρώπου. Στην ομάδα θα θέσουμε τις βάσεις για την εξέλιξή μας μέσα από μια βιωματική εμπειρία συνδυάζοντας την αφηγηματική τεχνική για να στοχαστούμε το παρελθόν μας, και το Life Coaching για να ορίσουμε το μέλλον μας.

Φορέας: «Στήριξη» Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχοθεραπείας.

Αχιλλέως 2, Παλαιό Φάληρο, 17562 Αθήνα.

Σκοπός: H Ομάδα στοχεύει στην ενίσχυση της αυτογνωσίας, τη διαχείριση συναισθημάτων, και στον προσδιορισμό προσωπικών στόχων των συμμετεχόντων μέσα από τη βιωματική εμπειρία του προσωπικού αφηγήματος και του LifeCoaching. Σκοπός παραμένει πάντοτε ο δρόμος προς την αυτοπραγμάτωση και τη συναισθηματική ωριμότητα. 

Συντονιστής: Χαράλαμπος Πετράς, είναι Ψυχολόγος και Ανθρωπολόγος. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοκοινωνική Μέριμνα & Αξιολόγηση, έχει παρακολουθήσει 3ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Οικογενειακή – Συστημική Θεραπεία, και είναι εξειδικευμένος Life Coach, πλήρες μέλος του Association for Coaching UK. Εργάζεται σε θέματα αυτογνωσίας, ταυτότητας και συνειδητότητας του εαυτού σε ερευνητικό και κλινικό πλαίσιο από το 2009, μέσα από την ολιστική προσέγγιση, την επικοινωνία, την κοινωνική θεωρία και τις νευροεπιστήμες.

Σε ποιους απευθύνεται: Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τρόπους αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης. Είναι απαραίτητη η ατομική συνέντευξη γνωριμίας με τους ενδιαφερόμενους.

 

Περιγραφή: Η αυτογνωσία βασίζεται σε δύο άξονες σύμφωνα με τον προσανατολισμό της ομάδας. Αρχικά, η αντίληψη της συνειδητότητάς μας συνδέεται με την «προσωπική μας ιστορία». Το ποιοι είμαστε δεν είναι όσα έχουμε ζήσει, αλλά το πώς αντιδρούμε και πώς αισθανόμαστε γι’ αυτά. Εδώ θα δώσουμε έμφαση στην αποδοχή και τον αναστοχασμό. Στη συνέχεια, θα προσδιορίσουμε τον εαυτό και τα συναισθήματά μας, μέσα από το πρίσμα της προοπτικής και του μέλλοντος. Μέσα από το όραμα για τη ζωή και τους στόχους μας, ενισχύουμε την αυτογνωσία και τη δυναμική μας ισορροπία.

Η εμπειρία με την ομάδα, καταλήγει στον εσωτερικό συνδυασμό αυτών των δύο επιστημονικών προσεγγίσεων. Ο τρόπος που συνδεόμαστε με τον εαυτό μας καθρεφτίζεται στις σχέσεις μας με τους σημαντικούς άλλους. Έτσι, τα συναισθήματά μας οδηγούν σε συμπεριφορές άγχους, θυμού, απόσυρσης, που συχνά μας απογοητεύουν. Η κατάκτηση της αυτογνωσίας είναι μια βιωματική διαδικασία, μια εκπαίδευση σε ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης. 

 

Ενδεικτική Θεματολογία:

 

 • Ταυτότητα & Προσωπικότητα: Η σχέση με τον εαυτό και τους άλλους.
 • Οικογένεια & Διαφοροποίηση.
 • Προσωπικό & Οικογενειακό Αφήγημα.
 • Το όραμα και οι στόχοι.
 • Life Coaching και προσωπική ανάπτυξη.

 

Ημέρα & Ώρα: Δευτέρα 20:00 – 21:30.

 

 • Δευτέρα 30/09/13, 20:00 – 21:30.
 • Δευτέρα 07/10/13, 20:00 – 21:30.
 • Δευτέρα 14/10/13, 20:00 – 21:30.
 • Δευτέρα 21/10/13, 20:00 – 21:30
 • Δευτέρα 04/11/13, 20:00 – 21:30.
 • Δευτέρα 11/11/13, 20:00 – 21:30.
 • Δευτέρα 18/11/13, 20:00 – 21:30.

 

Η ομάδα θα ολοκληρωθεί σε 7 συνεδρίες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παράτασης κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες.

 

Κόστος: 150 ευρώ (και για τις 7 συνεδρίες, 2 μήνες).

 

Πληροφορίες – Συμμετοχές: «Στήριξη» Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχοθεραπείας

 

Τ. 210 9859680

E. info@kentrostirixis.gr

Website: http://www.kentrostirixis.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>