Οχτώ σημεία που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό!

Ιουλίου 02, 2014

www.plus.google.com

Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό. Το αν ή όχι το κάνουμε -ή το βάζουμε σωστά- είναι ένα άλλο θέμα.

Αλλά ο καρκίνος του δέρματος παραμένει η πιο κοινή μορφή καρκίνου και έχουν καταγραφεί πολλές απώλειες ζωών από επιθετικές μορφές καρκίνου του δέρματος.  

Το  2010, το πιο πρόσφατο έτος από το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, σύμφωνα με το CDC, ο κίνδυνος  από τα ηλιακά εγκαύματα αυξάνεται σημαντικά.

Με την έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη μπορεί να αντιμετωπιστεί, για αυτό το λόγο πρέπει να προσέχουμε το δέρμα και να κάνουμε καθημερινά τις ρουτίνες περιποίησης χωρίς να αφήνουμε κανένα σημείο αφρόντιστο. Εδώ είναι μερικά  σημεία που συνήθως τα ξεχνάμε όταν απλώνουμε αντηλιακό.  

Αυτιά

Σύμφωνα με μια μελέτη το 2007 από το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος Journal, τα αυτιά είναι η τρίτη πιο συχνή θέση καρκινωμάτων των κυττάρων, τα οποία αποτελούν περίπου το 80 τοις εκατό των 1,3 εκατομμύρια νέων  περιπτώσεων μη – μελανωμάτων (λιγότερο επιθετικός) του καρκίνου του δέρματος στην Αμερική κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Δέρμα του κεφαλιού

Μπορεί να μην το  συνειδητοποιήσετε μέχρι να χτενίσετε τα μαλλιά σας. Μην ξεχνάτε να φοράτε καπέλο για να προστατευτείτε από τις ακτίνες του ήλιου.

Περιοχή των ματιών

Προστατέψτε το απαλό και εύθραυστο δέρμα στην περιοχή των ματιών. Φροντίστε η κρέμα ματιών  σας να έχει υψηλό δείκτη προστασίας και να την απλώνετε πριν από κάθε έξοδο στον ήλιο.

Δέρμα κοντά στη μασχάλη

Μπορεί να την ξεχνάμε αλλά δεν πρέπει! Πρέπει να απλώνουμε αντηλιακό για να προστατευτούμε αλλά και να αποφύγουμε τις γραμμές που δημιουργούνται σε αυτό το σημείο.

Πίσω μέρος των γονάτων

Μην ξεχνάτε ένα έγκαυμα σε αυτή τη περιοχή θα κάνει το περπάτημα και το κάθισμα μία δυσάρεστη εμπειρία. έχουμε παραμελήσει λάκκους γόνατο μας , ξεχάστε αυτή την κρίσιμη πτυχή και δεν θα θελήσετε ποτέ να περπατήσει ή να καθίσει και πάλι .

Πάνω μέρος της πατούσας

Όλο το καλοκαίρι είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, μην το ξεχνάτε!

Πάνω μέρος της παλάμης

Αφού  εφαρμόσετε το αντηλιακό μετά  πλένετε τα χέρια σας  επειδή δεν σας αρέσει η αίσθηση της κρέμας. Όμως κάνοντας το αυτό αφήνετε τα χέρια σας απροστάτευτα. Οι παλάμες των χεριών μας (και τα πέλματα των ποδιών μας) προστατεύονται από ένα παχύ στρώμα νεκρών κυττάρων δέρματος που περιορίζει την ποσότητα του υπεριώδους φωτός που μπορεί να  εισχωρήσει στο δέρμα σε αντίθεση με το πάνω μέρος που είναι εντελώς απροστάτευτο.

Χείλια

Το κάτω χείλος χρειάζεται περισσότερη φροντίδα καθώς είναι 12 φορές περισσότερες οι πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο σε σχέση με το πάνω χείλος, σύμφωνα με το Ιδρύμα για τον καρκίνο του δέρματος. Ακόμη και οι άνδρες δεν θα πρέπει να διστάσουν να βάλουν lip balm: καθώς είναι έως 13 φορές περισσότερες οι πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο των χειλιών από τις γυναίκες.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>