Ο δάσκαλος κατοικεί μέσα μας!

Ιανουαρίου 05, 2015

H yoga είναι μια πολυδιάστατη πρακτική που μας οδηγεί μέσα από την asana, τις αναπνοές και το διαλογισμό στο να βρούμε το κέντρο μας, την αλήθεια μας. 

Ξεκινάμε το ταξίδι μέσα από μια αναζήτηση πολλές φορές για να βρούμε τον γκουρού, το δάσκαλο που ξέρει, που γνωρίζει που θα μας καθοδηγήσει και θα μας μάθει τα μυστικά. Το σοφό, που έχει ανακαλύψει την αλήθεια και το φως και μπορεί να μοιραστεί τη συνταγή μαζί μας.

Που βρίσκεται όμως η σοφία; Που κατοικεί; 

Η σοφία βρίσκεται πάντα μέσα μας. Η σοφία είναι εγκατεστημένη μέσα στον καθένα από εμάς και χρειάζεται μόνο να συνδεθούμε με αυτή, να την ανασύρουμε. Είναι σαν ένα πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας που δεν ξέρουμε πως είναι εκεί ή πώς να το χρησιμοποιήσουμε.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος, οποιαδήποτε λόγια, οποιοδήποτε βιβλίο και σκέψεις που μοιραζόμαστε είναι απλά πληροφορία. Δεν είναι γνώση.

Δεν είναι σοφία. Ο δάσκαλος, ο γκουρού είναι απλά ένα κανάλι πληροφόρησης. Όπως ακριβώς είναι η τηλεόραση, ή το ραδιόφωνο, ή τα βιβλία.

 Η σοφία βρίσκεται μέσα μας και ο δάσκαλος επίσης.

 Κάθε πληροφορία που κάποιος εκπέμπει, που μοιράζεται μαζί μας, έχουμε πάντα το περιθώριο να την απορρίψουμε και να συντονιστούμε με μια άλλη συχνότητα ή να τη δεχτούμε και να την αγκαλιάσουμε.

Να την αποθηκεύσουμε στο σκληρό μας δίσκο και κάπως να την αξιοποιήσουμε. Να την επεξεργαστούμε κα να την κάνουμε δική μας.

Να την αισθανθούμε και να την χειριστούμε ανάλογα. 

Να την κάνουμε πράξη και βίωμα. Και τότε γίνεται γνώση, τότε γίνεται σοφία…

Τότε ο δάσκαλος μέσα μας ξυπνά και θυμάται, όλα αυτά που ξέρουμε!

 Όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα μέσα μας μπαίνουν σε λειτουργία. Η χαρά, η κατανόηση, η συμπόνια, η φροντίδα και υγεία του σώματος και του νου.

Όλα είναι μέσα σου…

Τα πάντα είναι διαθέσιμα και υπάρχουν αποθηκευμένα στο σκληρό σου δίσκο.

Επέλεξε με σοφία με ποια πληροφορία συντονίζεσαι και με σοφία υπηρέτησε τον εαυτό σου και το σύνολο. Η σοφία είναι ήδη εκεί. Η σοφία είναι μέσα σου!

 Είσαι ο δάσκαλος που πάντα έψαχνες,  και ταυτόχρονα είσαι πάντα ανοικτός να είσαι μαθητής απέναντι σε όλους τους άλλους.

Υποκλίνομαι στο δάσκαλο που υπάρχει μέσα σε καθένα από εμάς… Στο δάσκαλο που κάθε άνθρωπος είναι. Στο φως και τη σοφία που ενυπάρχει μέσα σε καθένα από εμάς.

Πηή bhavanayoga.com

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>