“Ο Καρλ Γιουνγκ και τα χάπια…”: μία σουρεαλιστική κωμωδία για τη σύγκρουση των δύο φύλων

Απριλίου 14, 2014

Η θεατρική ομάδα «Η πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο» παρουσιάζει την 12η θεατρική της δουλειά στο θέατρο Αλκμήνη “Ο Καρλ Γιουνγκ και τα χάπια…” το α’ μέρος. Το όγδοο συγγραφικό έργο του Παναγιώτη Κακατσίδη. Μια πρόβα-παράσταση, ένα διαφορετικό διάβασμα υπό τη μορφή ενός εναλλακτικού πειραματικού αναλογίου παρουσιάζεται το α’ μέρος του έργου προπομπός για το ολοκληρωτικό ανέβασμα όλου του έργου την επόμενη σεζόν 2014-2015.

Ο συγγραφέας παίρνει το ρίσκο και αποδεικνύει θεατρικά την άποψη του Καρλ Γιουνγκ για το θέατρο.

Το θέατρο είναι όνειρο και το όνειρο είναι θέατρο.

Μια ονειρική δημιουργία που κατά τον Γιουνγκ το όνειρο είναι το θέατρο, όπου αυτός που ονειρεύεται είναι η σκηνή, ηθοποιός, ο υποβολέας, ο σκηνοθέτης και ο κριτικός. Αυτό λοιπόν αποδεικνύεται θεατρικά επί σκηνής πάνω σε ομιλίες και γραφόμενα του Καρλ Γιουνγκ. Μια θεατρική μελέτη πάνω στο μεγάλο έργο του γνωστού ψυχαναλητή Καρλ Γιουνγκ για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μια τρελή σουρεαλιστική κωμωδία με στοιχεία του θεάτρου του παραλόγου. Μια πρόβα παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Η πεταλούδα  στο τελευταίο θρανίο» πιστή στην άποψη της περί θεάτρου, εστιάζει πάλι στην εξελικτική διαδικασία θεατρικής έρευνας-πρόβα με τη μορφή παράστασης.

Εναλλακτική ρομαντική σουρεαλιστική κωμωδία με στοιχεία αποδόμησης θεάτρου του παραλόγου και θεάτρου της καταστροφής. Το έργο πραγματεύεται τη σύγκρουση των δύο φύλων και τις επικίνδυνες συνέπειες των διαταραχών της σεξουαλικότητας αρσενικό εναντίον θηλυκού.  Η αιώνια διαμάχη μεταξύ τους, άντρας και γυναίκα, ασυμβίβαστες αντιθέσεις, οι οποίες αν ενεργοποιηθούν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταλήξουν σε θανατηφόρο μίσος.

Άνινους και άνιμα κατά τον Καρλ Γιουνκ (έναν από τους τρεις μεγαλύτερους ψυχαναλυτές όλων των εποχών. Οι άλλοι είναι ο Φρόυντ  και ο Άντλερ). Η γυναίκα κρύβει μια ασυνείδητη αρσενική πλευρά. Μια εικόνα του άντρα το άνιμους. Ο άντρας φέρει στο ασυνείδητο του μια θηλυκή πλευρά την άνιμα. Αυτά τα δύο στοιχεία πρέπει να είναι σε ισορροπία στον άνθρωπο. Είναι όμως έτσι στη σημερινή μας εποχή…;  

Κάθε Κυριακή στις 19:00 στο θέατρο Αλκμήνη.

Συγγραφή: Παναγίωτης Κακατσίδης

Παίζουν:  Παναγίωτης Κακατσίδης, Δημήτρης Τσαμάκος

Κείμενα-Σκηνοθεσία-Voice off: Παναγιώτης Κακατσίδης

Εικαστική Επιμέλεια: Διογένης Λάλος, Παναγιώτης Κακατσίδης

Φωτογραφική Επιμέλεια: Μιχάλης Μακάριος, Gregory Frye

Γραφιστική Επιμέλεια: Χρήστος Σταθάκης

Μουσική συνεισφορά(μπουζούκι σε ήχο μπαρόκ): Λάκης Λαφτσής

Επικοινωνία: Σοφία Ζαρουχλιώτη

 

Εισιτήρια:  είσοδος 8 ευρώ. Φοιτητές και άνεργοι 5 ευρώ.

Tηλέφωνα: 2103428650, 6988429492,

Διεύθυνση: Αλκμήνης 8-12 Γκάζι, Πετράλωνα από 23 Μαρτίου 2014

Διάρκεια: 1 ώρα

Έναρξη: στις 30 Μαρτίου. 

 Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;