Ο ρόλος της Κουνταλίνι Γιόγκα στην ισορροπία του ατόμου

Ιανουαρίου 15, 2015

Η Κουνταλίνι Γιόγκα χρησιμοποιεί τεχνικές που αποδεδειγμένα επιτρέπουν την ενέργεια να ρέει ελεύθερα μέσα στο σώμα και έτσι τα τσάκρα ξεμπλοκάρονται και εναρμονίζονται.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα χρησιμοποιεί τεχνικές που αποδεδειγμένα επιτρέπουν την ενέργεια να ρέει ελεύθερα μέσα στο σώμα και έτσι τα τσάκρα ξεμπλοκάρονται και εναρμονίζονται.

Τότε απελευθερώνονται, εναρμονίζονται και αναπτύσσονται όλες οι πλευρές της προσωπικότητάς του ατόμου.

 • Έχει αντίληψη των εσωτερικών του ενεργειών
 • Έχει αντίληψη των ενεργειών που το περιβάλουν
 • Έχει εσωτερική δύναμη για να δράσει και τότε
 • Αλληλεπιδρά σαν ολοκληρωμένο και ελεύθερο ον με το περιβάλλον του (σε κάθε επίπεδο: υλικό, συναισθηματικό, πνευματικό) γιατί είναι ισορροπημένες οι ψυχικές ενέργειες που το κατευθύνουν και το υποστηρίζουν.

Η Κουνταλίνι Γιόγκα διαδόθηκε στη Δύση από τον Γιόγκι Bhajan και είναι η ανώτατη τεχνογνωσία για να ξυπνήσει η επίγνωσή του ατόμου και να οδηγηθεί στον πραγματικό εαυτό του

Η Κουνταλίνι Γιόγκα  χρησιμοποιεί σετ ασκήσεων (κρίγιας), τεχνικές αναπνοής (πραναγιάμ), Μάντρας (επαναλαμβανόμενοι ήχοι), Μούντρας (θέσεις και κινήσεις των χεριών και των δακτύλων), διαλογισμούς και οραματισμούς.

Το ενδοκρινικό σύστημα και το νευρικό σύστημα του ανθρώπου καθορίζουν τις συχνότητες στις οποίες λειτουργεί η συνείδησή του. Πάνω σε αυτά τα δύο επενεργεί η Κουνταλίνι Γιόγκα.

Σατ Ναμ (σημαίνει: Η αλήθεια είναι η ταυτότητά μου)

πηγη:iatronet

About Author(1) Reader Comment

 1. Ματθαιου Γιωργουλλα
  Reply →
  15/01/2015 at 11:06 μμ

  Πως μπορω να μαθω αυτες τις τεχνικες?? Υπαρχη καποια σχολη στη Λεμεσο(Κυπρος)?? Αν ναι μπορω να εχω τη διευθυνση?? Ευχαριστω.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>