Ο Steve Jobs δεν άφηνε τα παιδιά του να χρησιμοποιούν iPhone και iPad!

Σεπτεμβρίου 15, 2014

image: iclarified.com

Είναι η χαρά τους! Τα παιδιά σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ξέρουν να τα χειρίζονται και τα ζητούν με επιμονή από τους γονείς τους! Και όμως ο άνθρωπος που έβαλε τα iPhones και τα iPads στη ζωή μας δεν επέτρεπε στα δικά του παιδιά να περνούν το χρόνο τους με αυτά!

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times με αφορμή την παρουσίαση του νέου iPhone, αποκαλύπτεται ότι ο Steve Jobs, ο οποίος πέθανε το 2011, χαρακτήριζε τον εαυτό του σαν «low-tech γονιό». Οταν το 2010 τον ρώτησαν εάν το iPad αρέσει στα παιδιά του, εκείνος απάντησε: «Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Στο σπίτι, περιορίζουμε τη χρήση τεχνολογίας από τα παιδιά μας».

Ακαδημαϊκοί ερευνητές δημοσίευσαν πρόσφατα μελέτη που δείχνει ότι εάν τα παιδιά αναγκαστούν να ζήσουν χωρίς gadgets έστω και για μερικές ημέρες, η βελτίωση των κοινωνικών ικανοτήτων τους γίνεται άμεσα ορατή. Άρθρο του Newsweek διαπιστώνει ότι τα παιδιά στις ΗΠΑ περνούν κατά μέσο όρο 7,5 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας smartphones και άλλες οθόνες.

Έτσι, παρότι ο ίδιος είχε αφιερώσει την επαγγελματική ζωή του στην τεχνολογία, ο Steve Jobs γνώριζε πολύ καλά να κρατά τις ισορροπίες στην ιδιωτική ζωή του. Όπως αποκαλύπτει ο Γουόλτερ Ίσακσον, που έγραψε βιβλίο για τον οραματιστή CEO, και πέρασε πολλές ώρες στο σπίτι του Steve Jobs, ο ιδρυτής της Apple επέμενε ότι όλη η οικογένεια θα έπρεπε να τρώει μαζί κάθε βράδυ. Στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας, συζητούσαν για βιβλία, για ιστορία και άλλα θέματα, χωρίς κανένας από την οικογένεια να χρησιμοποιεί iPad ή υπολογιστές.

πηγή: athena.org.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>