Πέντε χαρακτηριστικά που μπορούν να ροκανίσουν το δικαίωμα σου στην ευτυχία

Μαΐου 29, 2014

 Γράφει η Ελίνα Γιαχαλή, Life coach

www.plus.google.com

Θέλεις να μάθεις μήπως κάτι που κάνεις ή σκέφτεσαι ροκανίζει υπόγεια το δικαίωμα σου στην ευτυχία και την επιτυχία;

Αναρωτιέσαι αν είσαι από εκείνους που τελικά ΔΕ θα τα καταφέρουν;

Μήπως βαθιά μέσα σου δεν αναρωτιέσαι αλλά είσαι και λιγάκι σίγουρος;

Διάβασε τα παρακάτω χαρακτηριστικά που συνήθως έχουν οι άνθρωποι που μάλλον τελικά δε «θα τους βγει»… και θα μπορέσεις να βγάλεις τα συμπεράσματα σου.

Χαρακτηριστικό Πρώτο:

Πιθανώς δε θα τα καταφέρεις τελικά αν είσαι μέσα σε εκείνους που λένε σε όλα και σε όλους ΝΑΙ. Αν ελπίζεις να πάρεις κοινωνική αποδοχή και να αυξήσεις την αφοσίωση και το θαυμασμό των άλλων με το να τους κάνεις όλα τα χατίρια, τότε μάλλον σε περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Κανείς δεν εκτιμά αυτό που έχει σαν δεδομένο. Επίσης, κανείς δεν αφοσιώνεται σε κάποιον, ο οποίος δε δείχνει μια υγιή δυνατότητα αξιολόγησης και προστασίας του εαυτού του.

Χαρακτηριστικό Δεύτερο:

Πιθανώς επίσης, δε θα τα καταφέρεις αν είσαι συγκεντρωτικός σε μεγάλο βαθμό. Αν έχεις την πεποίθηση ότι για να γίνει κάτι με τον τρόπο που θα σου αρέσει χρειάζεται να γίνει μόνο από εσένα, τότε ετοιμάσου για μια υπέρμετρη συνεχιζόμενη προσπάθεια, η οποία θα εναλλάσσεται με κύκλους εξάντλησης και συσσώρευσης θυμού. Ίσως και με περιόδους ασθενείας. Ναι, καλά κατάλαβες. Όσο πιο συγκεντρωτικός είσαι, τόσο λιγότερο χρόνο θα έχεις για τον εαυτό σου και τους σημαντικούς ανθρώπους σου, και τόσο περισσότερο θα «φτωχύνει» η ζωή σου από εκείνα τα «πράγματα» που δεν είναι πράγματα!

Χαρακτηριστικό Τρίτο:

Πιθανώς επίσης δε θα πετύχεις τελικά αν συνεχίσεις να γεννάς καινούριες ιδέες… καταπληκτικές, μοναδικές και πρωτοπόρες ιδέες… και να μην υλοποιείς ούτε τις μισές από αυτές. Μήπως βρίσκεις τον εαυτό σου μέσα στην ομάδα εκείνων που γεννούν για μια ακόμη φορά «Την» ιδέα… και που δεν μπορούν να θυμηθούν ποια είναι η τελευταία φορά που υλοποίησαν μια;

Μήπως ανήκεις σε εκείνους που θα δώσουν στην κάθε καινούρια ιδέα όλη τους την προσοχή και τον ενθουσιασμό… για να την παρατήσουν μόλις χάσει την αίσθηση του καινούριου;

Οι ιδέες είναι όπως και ο σύντροφος μας. Σύντομα παύει να είναι καινούριος. Εκείνοι που θα συνεχίσουν από εκείνο το σημείο και έπειτα θα απολαύσουν τους καρπούς της ευτυχίας. Το κέρδισαν άλλωστε. Το αξίζουν!

Χαρακτηριστικό Τέταρτο:

Θα σε δυσαρεστήσω αλλά επίσης μάλλον δε θα τα καταφέρεις τελικά αν είσαι μέσα σε εκείνους που μιλούν για τους άλλους με αρνητικό τρόπο.  «Εκείνος μου έκανε αυτό», «Εκείνη είναι το άλλο», «Οι άλλοι δεν ξέρουν έτσι όπως ξέρουμε εμείς». Στην ουσία γνωρίζεις ότι οι άλλοι είναι οι καθρέφτες μας.

Μήπως αυτό που απεχθάνεσαι περισσότερο στους άλλους είναι κάτι που έχεις βαθιά κρυμμένο μέσα σου και ο ίδιος;

Και που ελπίζεις οι άλλοι να μην μπορούν να το δουν;

Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους, οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, έλεγε η δασκάλα μου. Αποφάσισε με σοφία που θα ανήκεις και πάρε τη θέση σου.

Χαρακτηριστικό Πέμπτο:

Κλείνοντας, μιας και πολλές φορές μια ερώτηση μπορεί να μας αλλάξει όλη μας τη ζωή… Και η δουλειά μου ως Coach είναι πάνω από όλα αυτή… θα σε ρωτήσω: Έστω ότι δεν είσαι σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Έστω ότι είσαι από εκείνους που πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Μήπως βρίσκεις όμως τον εαυτό σου πάλι στο σημείο μηδέν, λίγες μέρες μετά την επίτευξη του πολυπόθητου… ; Τυχαία;

Μήπως αναρωτιέσαι τι έφταιξε πάλι και έκανες την κίνηση που «αναποδογύρισε όλον τον κουβά με το γάλα»;  Η σημαντικότερη αλήθεια σε αυτό το άρθρο είναι η εξής: Μπορεί να είσαι από εκείνους που τα κατάφεραν. Και μια και δύο και περισσότερες φορές. Αν όμως δεν πείσεις τον εαυτό σου ότι αξίζεις το αποτέλεσμα… τότε όλες σου οι οι αποφάσεις και οι πράξεις, συνειδητά ή όχι, θα φροντίσουν ώστε σύντομα να γυρίσεις και πάλι στο  σημείο… Μηδέν!

Η γνώση είναι δύναμη ζωής.

Αποφάσισε τι άλλο χρειάζεται να μάθεις

για να σε βοηθήσει να φτάσεις στον στόχο σου

και μη συμβιβάζεσαι άλλο

με αυτά που δε σου δίνουν την επιτυχία που τόσο ονειρεύτηκες! 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>