Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας (19/11): To πιο εμπνευσμένο ταξίδι στην κινηματογραφική ζωή μας ξεκινά!

Νοεμβρίου 16, 2015

 Της Στεφανίας Χαντζή, Chief Editor of InspireYourLife

Follow the most Inspiring Trip of your #Film Life!

Ένα ταξίδι στην #‎Φιλοσοφία‬, τον κινηματογράφο, την #‎τέχνη‬ και την πνευματικότητα ξεκινά σήμερα στην πόλη μας και το InspireYourLife.gr θα είναι εκεί για να μεταφέρει το γιορτινό κλίμα και την ευκαιρία να βάλουμε περισσότερο “Φως” στη Ζωή μας!

Από σήμερα Πέμπτη #‎Παγκόσμια‬ #‎Ημέρα‬ #‎Φιλοσοφίας και για μία εβδομάδα οι συνειδητότητές μας υψώνονται! Η Αθήνα ξαναγίνεται πόλη Φωτός Διαλόγου και Φιλοσοφίας μέσα από προβολές 10 επιλεγμένων ταινιών με πνευματικές και φιλοσοφικές αλήθειες (Awake, the life of Yokanada, Lost Horizon, The Matrix, Astral City, La belle Verte, Το Νησί-Ostrov, Spring, Summer, Fall, Winter and Spring, FindingHappinesss), ικανές να δημιουργήσουν γόνιμο έδαφος για τους ομιλητές που πλαισιώνουν το φεστιβάλ, να αναλύσουν και να αναδείξουν πτυχές και σημαντικά νοήματα για το σύγχρονο άνθρωπο.

Πρόκειται για το 1ο Athens Spirit Film Festival, που η oμάδα των Surfers4Life (γνωστοί από τη διοργάνωση των επιτυχημένων Φεστιβάλ Ευζήν) διοργανώνει για πρώτη φορά με σκοπό την ανάδειξη της συνοικίας Καλλίπολη, τη διεύρυνση της πνευματικότητας στην Ελλάδα, την ανύψωση της συνειδητότητας και την ανάδειξη της εξέλιξης και της αυτογνωσίας ως τις ανώτερες ανθρώπινες ανάγκες.

Οι παραπάνω στόχοι επιδιώκονται με έναν πολύ ευρηματικό τρόπο, που περιλαμβάνει ουσιαστικά τη διήγηση της ιστορίας της ανθρώπινης φύσης (video – Athens Spirit Film Festival). Ο άνθρωπος ανεβαίνει τη σκάλα της εξέλιξης (πυραμίδα του #‎Maslow‬) όπου σε κάθε όροφο βλέπει μια ταινία που τον βοηθάει να εξελιχτεί, να πετάξει μια πλασματική ανάγκη ή πιστεύω του (ένα από τα πολλά & άχρηστα δηλαδή ρούχα που φοράει). Μέχρι που φτάνει στην κορυφή της σκάλας, βάση της πυραμίδας του Maslow, δηλαδή στην αυτογνωσία, στην αυτοπραγμάτωση, στη φώτιση, στην υπέρ συνειδητότητα, όπου ουσιαστικά βιώνει την τέλεια ευδαιμονία, χαρά & αγάπη.

Η πλοκή του Φεστιβάλ γίνεται ακόμη πιο εμπνευσμένη με ένα debate με θέμα “Πνευματικότητα & Επιστήμη”, τη συμμετοχή σπουδαίων ομιλητών που αναλύουν τα νοήματα των ταινιών, την παρουσίαση μερικών από τις ήδη υλοποιημένες συνοικίες φωτός ανά τον κόσμο, θεατρικά και μουσικά δρώμενα με συμπαντικούς ήχους #‎Gong‬ που θα μας προσφέρουν μοναδικές “θεραπευτικές”εμπειρίες. Ερεθίσματα που συμβάλλουν στο να μεταμορφώσουν και να αποκαλύψουν στον Άνθρωπο ένα Νέο Εσωτερικό #‎Φως‬. Να εναρμονίσουν #‎Ψυχή‬ & Σώμα & να αποκαλύψουν το #‎Πνεύμα, τη Σοφία & την #‎Αλήθεια‬ που πάντα υπήρχε μέσα του.

Με το InspireYourLife.gr στηρίζουμε και προβάλλουμε αυτό το φεστιβάλ όχι μόνο για το πλούσιο σε ερεθίσματα πνευματικής ανάπτυξης και φιλοσοφικής αναζήτησης, αλλά επειδή εμπνεόμαστε από τις #‎Aξίες που συνθέτουν την Ομάδα που φέρνει σε πέρας αυτή την αποστολή. Μία ομάδα ασταμάτητη που ξεπερνά τον εαυτό της και αποκαλύπτει τη μαγεία της. Η θετικότητα, η #‎πίστη και οι φωτεινές δράσεις προσφοράς τους αποτελούν για εμάς πηγή έμπνευσης και μάθησης και τις επικοινωνούμε σε εσάς ως ερεθίσματα και ανατροφοδότηση με ιδέες και τεχνικές που προσφέρουν λύσεις στην καθημερινότητά μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ! “Εκεί που η Τέχνη συναντά τη Φιλοσοφία” γίνονται θαύματα και εμείς θα είμαστε παρόντες για να απολαύσουμε τη διδακτική αυτή και ελπιδοφόρα γιορτή που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και να κάνει το εσωτερικό μας μονοπάτι πιο ανάλαφρο και διασκεδαστικό!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤIΒΑΛ

1-Day Pass (1η ημέρα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη) Περιγραφή –

Με το 1-Day Pass (1η ημέρα) στο Athens Spirit Film Festival, έχετε πρόσβαση σε όλα τα δρώμενα της 1ης ημέρας του Φεστιβάλ, σε όλες τις ταινίες και εκδηλώσεις με 20% έκπτωση από το αρχικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18:00, Τελετή έναρξης/ Θεατρικό δρώμενο

Στις 20:30, O Xριστός Ξανασταυρώνεται, Julles Dassen (1957)

Ανάλυση και συζήτηση με τον Μιχαήλ Πολυχρονάκη

 

1-Day Pass (2η ημέρα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο Art Factory) Περιγραφή -

Με το 1-Day Pass (2η ημέρα) στο Athens Spirit Film Festival, έχετε πρόσβαση σε όλα τα δρώμενα της 2ης ημέρας του Φεστιβάλ, σε όλες τις ταινίες και εκδηλώσεις με 20% έκπτωση από το αρχικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18:00, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας και Άνοιξη, Kim Ki-duk (2003)

Ανάλυση και συζήτηση με την Ελισάβετ Γεωργίου

Στις 20:30, Debate “H Επιστήμη και η Πνευματικότητα συγκλίνουν;

 

1-Day Pass (3η ημέρα, Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο Art Factory) Περιγραφή -

Με το 1-Day Pass (3η ημέρα) στο Athens Spirit Film Festival, έχετε πρόσβαση σε όλα τα δρώμενα της 3ης ημέρας του Φεστιβάλ, σε όλες τις ταινίες και εκδηλώσεις με 20% έκπτωση από το αρχικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18:00, Matrix, Andy & Lana Wachowski (1999)

Ανάλυση και συζήτηση με την Aθηνά Δέσποινα Πόταρη

Στις 21:00, Κεραύνια Κύμβαλα Αείφαρον ~ Ομάδα Gong

Μουσικό δρώμενο Αείφαρον Mουσική Oμάδα

 

1-Day Pass (4η ημέρα, Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στο Art Factory) Περιγραφή -

Με το 1-Day Pass (4η ημέρα) στο Athens Spirit Film Festival, έχετε πρόσβαση σε όλα τα δρώμενα της 4ης ημέρας του Φεστιβάλ, σε όλες τις ταινίες και εκδηλώσεις με 20% έκπτωση από το αρχικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18:00, Το Νησί – Ostrov, Pavel Lungin (2006)

Ανάλυση και συζήτηση με την Αγγελική Κομποχόλη

Στις 20:30, Awake: the life of Yogananda, Paola di Florio- Lisa Leeman (2014)

Ανάλυση και συζήτηση με τον Ηλία Κατηρτσιγιανόγλου

 

1-Day Pass (5η ημέρα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στο Art Factory) Περιγραφή -

Με το 1-Day Pass (5η ημέρα) στο Athens Spirit Film Festival, έχετε πρόσβαση σε όλα τα δρώμενα της 5ης ημέρας του Φεστιβάλ, σε όλες τις ταινίες και εκδηλώσεις με 20% έκπτωση από το αρχικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18:00, La Belle Verte, Colline Serreau (1996) – 1η προβολή

Ανάλυση και συζήτηση με τον Alessandro Ortona

Στις 20:30, Astral City: A Spiritual journey, Wagner De Assis (2010) – 1η προβολή

Ανάλυση και συζήτηση με τον Ιωάννη Αυγουστάτο

 

1-Day Pass (6η ημέρα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στο Art Factory) Περιγραφή -

Με το 1-Day Pass (6η ημέρα) στο Athens Spirit Film Festival, έχετε πρόσβαση σε όλα τα δρώμενα της 6ης ημέρας του Φεστιβάλ, σε όλες τις ταινίες και εκδηλώσεις με 20% έκπτωση από το αρχικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18:00, Εx-Machina, Alex Garland (2015)

Ανάλυση και συζήτηση με τον Διονύση Μπουγά

Στις 20:30, Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους, Peter Brook (1979)

Ανάλυση και συζήτηση με τον Αλέξανδρο Περετζή

 

1-Day Pass (7η ημέρα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη) Περιγραφή -

Με το 1-Day Pass (7η ημέρα) στο Athens Spirit Film Festival, έχετε πρόσβαση σε όλα τα δρώμενα της 7ης ημέρας του Φεστιβάλ, σε όλες τις ταινίες και εκδηλώσεις με 20% έκπτωση από το αρχικό εισιτήριο. Πιο συγκεκριμένα:

Στις 18:00, Finding Happiness, Ted Nikolaou (2014) – 1η προβολή

Ανάλυση και συζήτηση με τoν David Connolly

Στις 20:30, Συζήτηση πάνελ με θέμα “Συνοικίες Φωτός”

Συμμετοχή από τις συλλογικότητες Καλλίπολη, Αείφαρον, Ανάντα, Νταμανχούρ

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ έχει συμβολικό κόστος, ενώ τα έσοδα από τη διεξαγωγή του θα διανεμηθούν απευθείας σε επιλεγμένες οργανώσεις που εμπνέουν με το έργο τους στο χώρο της πνευματικότητας και της προσωπικής ανάπτυξης όπως το Αείφαρον και το Σπίτι του Ευ Ζην, Villa Joya.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και οι τόποι διεξαγωγής του Φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα www.athensspiritfilmfestival.org

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>