Περιμένοντας την ανάπτυξη….

Ιανουαρίου 26, 2015

Κάθισα σένα παγκάκι και περίμενα. Στο απέναντι πεζοδρόμιο άνθρωποι της διπλανής πόρτας άπλωναν το χέρι για ένα κομμάτι ψωμί. Άλλοι σωριασμένοι στο πεζοδρόμιο πάγωναν από το τσουχτερό κρύο. Άλλοι πάλι κάθονταν σκεπτικοί και σιγομουρμούριζαν ‘καταραμένη κρίση’. Τα παλιά μου στέκια κλείσανε και μια θεόρατη ταμπέλα έκρυβε την είσοδο ‘Ενοικιάζεται’. Ενοικιάζεται ο αέρας και το περιεχόμενο και μαζί του οι αναμνήσεις μου, όλες εκείνες οι στιγμές που έζησα εκεί. Έκανε κρύο και ο αγέρας έπαιρνε μαζί του τα χιλιάδες διαφημιστικά που υπήρχαν με δισύλλαβα και τρισύλλαβα ονόματα κομμάτων. Πάει η δισύλλαβη εποχή έρχεται η τρισύλλαβη. Τα γεροντάκια καθισμένα στην πλατεία μιλούσαν για τις συντάξεις, τα φάρμακα, τους φόρους και τα μάτια τους βούρκωναν και ύστερα πάλι πιαναν πολιτική κουβέντα και ήταν σαν να έβγαζαν σπίθες τα μάτια τους. Και εγώ εκεί περίμενα. Έβαλα τα όνειρα μου σε μια τσάντα τα έδεσα για να μην φύγουν, φόρεσα τα αθλητικά μου παπούτσια μήπως και χρειαστεί να τα τρέξω ξωπίσω και περίμενα. Ξάφνου ακούω μια φωνή. ‘Καλέ τι κάνεις εκεί πόσα χρόνια θα μείνεις καθισμένη στο παγκάκι;’ Κοίταξα μα δεν είδα κανέναν. Ανασκουμπώθηκα και ρώτησα. ‘Ανάπτυξη ήρθες;’ ‘Έεερχομαι…..’, απάντησε.

Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη άνοιξα την τσάντα γρήγορα για να μπορέσουν τα όνειρα να ξεγλιστρήσουν. Τόσο καιρό ήταν στριμωγμένα, σίγουρα χρειάζεται να ξεμουδιάσουν. Το βιογραφικό που είναι το βιογραφικό; Και έχω να προσθέσω ακόμη 2-3 σελίδες γιατί από τότε που φεύγε η Ανάπτυξη το έριξα στα μεταπτυχιακά, στις ειδικεύσεις, στα σεμινάρια. Ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο νευρωνικές συνδέσεις και συνάψεις δημιουργήθηκε με τόση γνώση. Ωραία και τώρα τρέχα! Τρέχα….τρέχα φύτρωσαν κιόλας οι πρώτες σου ρυτίδες στο περίμενε…Τρέχα καλέ τι κάθεσαι. Ήρθε η Ανάπτυξη, τρέχα να την προλάβεις στη γωνία, που ξέρεις μπορεί να σου δώσει καμιά υπόσχεση, καμιά ελπίδα….

 

Αριστονίκη Τρυφωνίδου-Θεοδοσίου

MA, MAAT, Pgp, Msc Ψυχολόγος

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>