Πνευματική σιωπή είναι η θέση της καρδιάς

Ιουλίου 28, 2017

Η Σιωπή είναι η γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο Θείο και το θείο στον άνθρωπο.

Η Σιωπή είναι εκεί, όπου βρίσκω ό,τι είναι πιο πολύτιμο.

Πνευματική σιωπή είναι η θέση της καρδιάς και του νου σε ετοιμότητα για επικοινωνία με τον Ένα.

Δεν είναι επικοινωνία βασισμένη σ’ επαναλαμβανόμενες λέξεις ή σε διανοητικές θεωρίες ή σε αιτήματα για την εκπλήρωση περιορισμένων επιθυμιών.

Ιερή επικοινωνία είναι η εναρμόνιση του αρχικού εαυτού με τον Αιώνιο Ένα.

Η πνευματική σιωπή μου δίνει ενέργεια, αγνή και ανιδιοτελή, από τη Δημιουργική Πηγή, για να απαλλαγώ από το στρώμα της σκόνης και της ρουτίνας, ανοίγοντας διάπλατα απεριόριστους ορίζοντες νέου οράματος. Για να απελευθερώσω τον εαυτό μου από την αρνητικότητα, χρειάζομαι σιωπή. Απορροφημένος στα βάθη της, ανανεώνομαι. Μέσα απ’ αυτή την ανανέωση ο νους ο ίδιος καθαρίζει, διευκολύνοντας μια διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας. Η βαθύτερη αντίληψη απ’ όλες, είναι η ίδια η αιωνιότητά μου.

Η πράξη της σιωπής είναι τόσο αναγκαία για τη ζωή, όσο είναι η αναπνοή για τη φυσική ζωή. Η δύναμη για τη ζωή μου επιβάλλει να βρω ένα σημείο ακινησίας από το οποίο να αρχίζω και στο οποίο να επιστρέφω κάθε μέρα: μια όαση εσώτερης γαλήνης. Η Σιωπή φέρνει τη νοητική και συναισθηματική μου ενέργεια σ’ ένα σημείο συγκέντρωσης, όπου μπορώ να είμαι ακίνητος> χωρίς αυτή την εσωτερική ακινησία μοιάζω με μαριονέτα που έλκεται εδώ κι εκεί από τα πολλά, διαφορετικά σχοινιά των εξωτερικών επιρροών. Αυτό το εσωτερικό σημείο ακινησίας είναι ο σπόρος της αυτονομίας που κόβει τα σχοινιά, κι έτσι παύει η απώλεια της ενέργειας.

απόσπασμα από το “Σημείο Άλφα”, Anthony Strano

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>