Ποδήλατο: Ευεξία & άσκηση μόνο με δυο τροχούς!

Απριλίου 10, 2013
inspire_bike

Freedigitalphotos

Το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μεταφοράς και ένα εξαιρετικό είδος φυσικής άσκησης για κάθε ηλικία, αποφέροντας πολλά οφέλη σε αυτούς που κάνουν ποδήλατο!

Απώλεια βάρους

Το ποδήλατο είναι μία μορφή άσκησης που προσφέρει άμεσα τη δυνατότητα απώλειας βάρους. Η μείωση του βάρους είναι εφικτή χάρη στη χρήση του ποδηλάτου, αφού με αυτόν τρόπο καίγονται το λίπος και οι θερμίδες. Παράλληλα, η ποδηλασία συμβάλλει στην οικοδόμηση της δύναμης και της αντοχής μας, χαρίζοντας ισορροπία και ευεξία.

Φυσικό αγχολυτικό

Το ποδήλατο επίσης χαρίζει πνευματική χαλάρωση, αφού διαμέσου της ποδηλασίας μπορούμε να απαλλαχτούμε από το καθημερινό άγχος. Επομένως, ανεξάρτητα από το εάν το ποδήλατο χρησιμοποιείται ως μέσο μεταφοράς, αναψυχής ή άσκησης, η αίσθηση της ενέργειας μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Φιλικό για το περιβάλλον, τις σχέσεις…

Το ποδήλατο είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα και δεν χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο για να κινείται, συμβάλλοντας στην επίλυση του προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Παράλληλα, μέσω της ποδηλασίας, συναναστρεφόμαστε με άτομα που μοιράζονται τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες και βελτιώνουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

και την τσέπη μας!

Τέλος, το ποδήλατο είναι πιο πρακτική λύση σε σύγκριση με το αυτοκίνητο. Αν αναλογιστούμε πόσα χρήματα μπορούμε να εξοικονομήσουμε από τη χρήση του ποδηλάτου, τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι η ποδηλασία μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στη ζωή μας. Η ποδηλασία ως δραστηριότητα είναι τόσο απλή και πρακτική που οποιοσδήποτε μπορεί να την ξεκινήσετε ακόμη και σήμερα!

Αρθρογράφος:www.inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>