Ποια είναι η συνταγή επιτυχίας των διανοητικά ισχυρών ανθρώπων;

Ιανουαρίου 07, 2014

Οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι έχουν υγιείς συνήθειες. Μπορούν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις και συμπεριφορές με τέτοιο τρόπο που να τους ανοίγετε ο δρόμος προς την επιτυχία. Η ψυχική και διανοητική δύναμη είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας πέρα από τη σωματική δύναμη και την καλή κατάσταση υγείας για μια επιτυχημένη ζωή. Παρακάτω θα δούμε τι δεν κάνουν οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι που ενδεχομένως μπορεί να βοηθήσουν και εσάς να γίνετε πιο δυνατοί.

Δεν προσπαθούν να αποφύγουν μια αλλαγή

Αντίθετα, καλωσορίζουν κάθε θετική αλλαγή με προθυμία και ευελιξία. Έχοντας πίστη στις ικανότητες τούς προσαρμόζονται εύκολα στις καταστάσεις.

Δεν τα παρατάνε μετά από μια αποτυχία

Μέσα από την αποτυχία έρχεται η βελτίωση και όταν ο στόχος είναι ξεκάθαρος δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σε σταματήσει. Εξάλλου ‘ Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της. ‘-Βίκτωρ Ουγκώ-

Δεν χάνουν χρόνο με το να λυπούνται τον εαυτό τους για αυτά που τους συνέβησαν, για το «πώς ήρθαν τα πράγματα», ή για το πώς τους συμπεριφέρθηκαν οι άλλοι

Πολλές από τις καλύτερες μελωδίες γράφτηκαν από τον Μπετόβεν, τι είχε; ήταν κουφός. Μία από τις καλύτερες ποιήσεις γράφτηκε από τον John Milton, τι είχε; ήταν τυφλός. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών μας και του ρόλου τους στη ζωή μπορούμε κάποια μειονεκτήματα να τα γυρίσουμε προς όφελος μας.

Δεν γίνονται υποχείρια άλλων

Δεν επιτρέπουν σε άλλους να πάρουν τον έλεγχο από τα χέρια τους και δεν επιτρέπουν σε κάποιον άλλο να έχει εξουσία επάνω τους. Δε θα έλεγαν “Το αφεντικό μου με κάνει να νιώθω άσχημα” κι αυτό γιατί καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι ελέγχουν τα συναισθήματά τους και τον τρόπο που αντιδρούν στις καταστάσεις.

Δε νιώθουν ότι ο κόσμος τους χρωστά κάτι

Δεν αισθάνονται ότι δικαιούνται πράγματα στη ζωή «έτσι απλά». Αναζητούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν, βασιζόμενοι στα χαρίσματα και τις ικανότητές τους.

Δε φοβούνται το ρίσκο

 Δεν παίρνουν απερίσκεπτες ή ανόητες αποφάσεις, αλλά δε φοβούνται να πάρουν ρίσκο όταν έχουν υπολογίσει όλους τους πιθανούς κινδύνους.

Δε σπαταλούν ενέργεια σε πράγματα που δε μπορούν να ελέγξουν

Για παράδειγμα δε θα ακούσετε κάποιον «διανοητικά ισχυρό» να παραπονιέται για την κίνηση στους δρόμους. Επικεντρώνονται  σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν στη ζωή τους.

Δεν προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους πάντες

Δεν φοβούνται να πουν όχι ή να εκφράσουν τη γνώμη τους όταν χρειάζεται.

Δεν επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά

Αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων και των συμπεριφορών τους και μαθαίνουν από τα λάθη τους, προχωρούν μπροστά και φροντίζουν να λαμβάνουν πιο σωστές αποφάσεις στο μέλλον.

Δε δίνουν σημασία στο παρελθόν

Δεν χάνουν χρόνο με το να σκέφτονται για το πώς θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ζουν για το παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον.

Δεν υποβαθμίζουν την επιτυχία των άλλων

Δε ζηλεύουν ή νιώθουν εξαπατημένοι, όταν κάποιος άλλος τους ξεπερνά. Αντίθετα, αναγνωρίζουν ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά για να απολαύσουν και το δικό τους μερίδιο σε αυτήν.

Δεν περιμένουν άμεσα αποτελέσματα

Αφιερώνουν όσο χρόνο χρειάζεται και αναγνωρίζουν ότι η πραγματική αλλαγή χρειάζεται χρόνο για να… πετύχει.

Δε φοβούνται τις στιγμές που είναι μόνοι

Δε φοβούνται να μείνουν μόνοι με τις σκέψεις τους και χρησιμοποιούν το χρόνο αυτό για να γίνουν ακόμη πιο παραγωγικοί. Απολαμβάνουν την παρέα του… εαυτού τους και δεν εξαρτώνται από άλλους για συντροφιά και διασκέδαση όλη την ώρα.

Πηγή: antikleidi.com

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;