“Ποιος είμαι”: Εκπαίδευση της αντίληψης του αληθινού «εαυτού» ως Ολότητα με την μέθοδο Perceptual Acting and Directing

Δεκεμβρίου 22, 2016

Ο σύγχρονος τρόπος εκπαίδευσης χρησιμοποιεί την Perceptual Acting and Directing θεωρία και μέθοδο ως εργαλείο σπουδής του «εαυτού». Τη βιωματική γνώση του «εαυτού», η οποία είναι το ουσιαστικότερο εργαλείο του επαγγελματία για επικοινωνία με την αλήθεια του και με το περιβάλλον.

Στην μέθοδο Perceptual Acting and Directing ο βασικός στόχος είναι η εναρμόνιση του Ego, του υποσυνείδητου και του ανώτερου εαυτού του κάθε επαγγελματία ανεξαρτήτου ιδιότητας. Με την μέθοδο καλλιεργείται η οργανική αληθινή κατανόηση της δράσης στο «τώρα» του επαγγελματία, σε σύνδεση με τα νέα δεδομένα της κβαντικής φυσικής σε σχέση με τον χωροχρόνο και τις έντεκα διαστάσεις μέσα στων οποίων την απειρότητα ζει.

Υιοθετώντας τους κώδικες επικοινωνίας των πέντε αισθήσεων, ο επαγγελματίας εκπαιδεύεται στο να καλλιεργεί την αντίληψη για ενσυναίσθηση, η οποία στην σημερινή απαιτητική εποχή είναι το βασικό ζητούμενο κάθε σχέσης επαγγελματικής και προσωπικής, αναπτύσσει και εξασκεί την εσωτερική του ωρίμανση, την προσωπική, την πνευματική, την σωματική και την συναισθηματική αντίληψη, όλα όσα είναι ο ουσιαστικός προγραμματισμός επικοινωνίας του ανθρώπου με το περιβάλλον, ώστε να κάνει άλματα συνειδητότητας. Ο στόχος της μεθόδου είναι μια νέα ποιότητα ανθρώπου που αντιλαμβάνεται την σύνδεση και τα αποτελέσματα κάθε συνεργασίας μέσα από την αρμονία, την ροή και την κοινή συνισταμένη επιτυχίας.

Η μεθοδολογία της Perceptual Acting and Directing θεωρίας εμπεριέχει νέους τρόπους σκέψης, συναισθηματική εκπαίδευση για την ανάληψη ευθυνών των αποτελεσμάτων του επαγγελματία, διαδικασία επιλογών ζωής και δράσης, ωρίμανση και κατανόηση της ύπαρξης μέσα από την κβαντική θεώρηση.

Σε τι ωφελεί τον άνθρωπο- επαγγελματία

 1. απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων
 2. ξεμπλοκαρίσματα ροής και άνοιγμα στο “Όλον”
 3. ασκήσεις κατανόησης της 5διάστατης δυναμικής που φέρουμε
 4. εκπαίδευση στο να μάθεις την ενέργεια της αγάπης και πώς να ζεις και να δρας μέσα από αυτή

Μαθαίνεις:

 • «Ποιος είσαι» απαλλαγμένος από τις ταυτότητες και τους ρόλους που διεκπεραιώνεις στην καθημερινότητα σου
 • Πώς να ανακαλύπτεις μέσα σου το παιδί, τον γονέα, τον ενήλικα και τι ρόλο παίζει η καθεμία από τις τρεις υποπροσωπικότητες σου.
 • Πως σε ωφελούν στην ζωή σου
 • Πως η αυτογνωσία και τα παράλληλα πεδία δημιουργούν την ενέργεια που σε βάζει σε ροή στην καθημερινότητα σου
 • Πως η επιστήμη της Κβαντικής μηχανικής είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης σου σε όλους τις τομείς της ζωής σου
 • Πως το αξιακό σου σύστημα επηρεάζει την αντίληψη σου στην επαγγελματική σου δράση, αλλά και στην προσωπική σου ζωή
 • Ανακαλύπτεις ποιο είναι το ιδανικό της ζωής σου βάση του οποίου πορεύεσαι
 • Πως παύεις να υποδύεσαι ρόλους που υιοθετείς για να ικανοποιείς κοινωνικο-ψυχολογικές αγάνκες και πως μπορείς να ζεις σε αρμονίαμε την οργανική αλήθεια σου, δηλαδή το «εαυτό» σου απαλλαγμένο από το «εγώ» σου
 • Αναπνοή, κίνηση, αισθήσεις, διερεύνηση του αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου, πως δουλεύεις τον *εαυτό* και πως μαθαίνεις να «δρας» στην στιγμή με αλήθεια Αct in the moment organicaly and truthfully!
 • Πως επικοινωνείς με το περιβάλλον γινόμενος μέρος αυτού
 • Πως μπορείς να αναπτύσσεις και να εξασκήσεις την εσωτερική σου ωρίμανση, την προσωπική, την πνευματική, την σωματική και την συναισθηματική αντίληψη, την αντίληψη των πέντε αισθήσεων, οι οποίες είναι ο βασικός προγραμματισμός επικοινωνίας σου με το περιβάλλον
 • Πώς να έχεις τον έλεγχο του «αληθινού» σου εαυτού απαλλαγμένος από το άγχος
 • Πώς να είσαι ταυτόχρονα παρατηρητής και συμμετέχων
 • Πώς να απολαμβάνεις κάθε σου στιγμή μη κρίνοντας την
 • Πως να ανακαλύπτεις συνεχώς την αξία του «παρόντα» χρόνου και την χρησιμότητα της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης της
 • Πώς μπορείς να διατηρήσεις την επαφή με τα ενεργειακά κέντρα σου, τον «τόπο» μέσα σου όπου εν-υπάρχει το ασυνείδητο
 • Πώς θα μάθεις να αγαπάς ότι πιο πολύτιμο έχεις – την «ύπαρξη» σου
 • Πώς να «υπάρχεις» μέσα σε διαφορετικά περιβάλλοντα
 • Πώς να δουλεύεις με οραματισμό επαναπροσδιορίζοντας τις κυτταρικές σου μνήμες
 • Πώς να αναγνωρίζεις και να μπορείς να αλλάξεις αυτόματα τα ίδια σου τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου

Που3ο  InspireYourLife Forum by MoneyShowAthens Hilton, αίθουσα Θάλεια ΙΙ, επίπεδο πισίνας

Πότε: 7 Ιανουαρίου 2017, 19:00 – 20:00

Είσοδος: ελεύθερη

Εισηγήτρια: Μαρία Τσαρούχα – ηθοποιός, δημιουργός της θεωρίας και μεθόδου Perceptual Acting and Directing

Βιογραφικό

Η Μαρία Τσαρούχα είναι δημιουργός της θεωρίας και μεθόδου Perceptual Acting and Directing, ένα εγχειρίδιο ζωής που αφορά στην εξέλιξη και στην ωρίμανση του ανθρώπου-ηθοποιού μέσα από μεθόδους αυτογνωσίας, life coaching, ΕFT ( emotional freedom therapy), φιλοσοφικές τοποθετήσεις, NLP ( νευρογλωσσικό προγραμματισμό), το αξιακό σύστημα με το οποίο πορεύεται ως άνθρωπος μέσα από την ανάλυση της Οδύσσειας και την κβαντική φυσική.

Η θεωρία Perceptual Acting and Directing είναι υπό την υποστήριξη της βιοτεχνίας εμπορίας τυπ. Αγροτικών προϊόντων Ελένη Γιαμπουράνη και ΣΙΑ ΟΕ με δεύτερη δραστηριότητα παραγωγές θεατρικών έργων και κινηματογραφικών έργων και τον διακριτικό τίτλο καλλιτεχνική εταιρία ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ. Η εταιρία έχει βραβευτεί για την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 2005 από το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Deree College στην Αθήνα και υποκριτική τέχνη στην «Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών» της Νέας Υόρκης (“American Academy of Dramatic Arts – ΑΑDA”), όπου αποφοίτησε αριστούχα. Στο “Webber Douglas Academy of Dramatic Arts” στο Λονδίνο εξειδικεύτηκε στο Σαιξπηρικό ρεπερτόριο και στην μέθοδο Stanislavsky.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας στον κινηματογράφο με τον Μιχαήλ Ιλιένκο, κοσμήτορα του Πανεπιστημίου του κινηματογράφου του Κίεβο. Επίσης έχει παρακολουθήσει, συστηματικά επί εφτά χρόνια, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας και Θεωρία της Φιλοσοφίας στο «Κέντρο δημιουργικής γραφής και θεάτρου για την επίλυση συγκρούσεων» της Χριστιάνας Λαμπρινίδη.

Σε ηλικία δεκατριών χρονών είχε εκδώσει το πρώτο της βιβλίο «Πρώτα βήματα, πρώτες σκέψεις» και επιβραβεύτηκε από τον Αντώνη Σαμαράκη και τον Κώστα Ταχτσή, ως η «μικρότερη Ελληνίδα συγγραφέας». To 2011 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ηριδανός» το βιβλίο της «Διαυγές κενό κεφάλι», το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Το 2003 δημιούργησε το “Magic Room Theater”, μια ομάδα καλλιτεχνών – δημιουργών όπου ανεβάζει παραστάσεις με κείμενα, τραγούδια, μουσικές συνθέσεις και σκηνοθεσία της, όπως τα musical – cabaret «Αυτή Είναι Μια Πάπια», «Μια Υποψία στη Σκηνή», «REUNION», «LOLAS CABARET», «Ιt’ s a Wonder Full World», «Maria in Abundance».

Στην Αμερική έχει παίξει στα θέατρα της AADA στην Νέα Υόρκη στις παραστάσεις «Cat among the Pigeons», «Τhe Courageous one», «Andromache», «Gingerbread lady», «The house of Bernarda Alba», «Saturday, Sunday, Monday» , «Return Engagements», «Cinders» «Coriolanus» , «Richard ΙΙΙ» «Rape among the Belt» , «Twelve angry women», « Desires under the Elms» .

Στην Ελλάδα έχει παίξει στο θέατρο στην παράσταση «Το μεσημεριανό», στο μιούζικαλ «Σακουρά» και στη μουσική σάτιρα «Καλοκαίρι με Στοίχημα»», στο μιούζικαλ «Μάλα –η μουσική του ανέμου» στο θέατρο Παλλάς, στη rock opera «Αδάμ και Χαλιμά» στην Λυρική σκηνή, στο «Trainspotting», στην παράσταση «Bug» της ομάδας ΝΑΜΑ στο θέατρο «Επί Κολωνώ» και στον «Θυρωρό της νύχτας», σε σκηνοθεσία Γιώργου Πανουσόπουλου στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο “La nonna” του Δήμ. Πιατά, στους «Αγνοούμενοι- μια ενδιαφέρουσα ζωή» του Βασίλη Κατσικονούρη.

Έχει διασκευάσει το μυθιστόρημα «Μέρες εγκατάλειψης» της Έλενα Φεράντε και το σκηνοθέτησε με τον τίτλο «Η κακομοίρα της Νάπολι», που παίχτηκε για δύο χρόνια στο θέατρο «Επί Κολωνώ». Σκηνοθέτησε το “IRAQ 9 τόποι επιθυμίας» που παίχτηκε στο VAULT με επιτυχία και συνεχίζει τις παραστάσεις στον πολυχώρο ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ.

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους και σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Όσον αφορά τη μουσική της ιδιότητα, κυκλοφόρησε το cd «Ευγενικά Τραγούδια» με τον Λάκη Παπαδόπουλο. Φέτος κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ “Splendor in the grass” με πρωτότυπες νέες συνθέσεις του Αντώνη Λαδόπουλου σε στίχους του πολυβραβευμένου Ιρανού συγγραφέα Reza Shirman. Συνεχίζει τις προσωπικές μουσικές της παραστάσεις, με τίτλο «Maria the Singer”, με τραγούδια Jazz, soul , swing, και rock διασκευές. Διδάσκει την τεχνική Υποκριτικής Μethod Acting επι σειρά δέκα οκτώ ετών. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>