Που βρίσκεται το μυστικό της ευτυχίας;

Ιουνίου 16, 2014

Γράφει η Μυρτώ Πανάγου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

www.plus.google.com

Σκέψεις, διλήμματα, συναισθήματα.. όλοι έχουμε έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωποι με αυτά. Το χρονικό που πρέπει να πάρουμε την απόφαση ή να αλλάξουμε τα πράγματα εμείς ή να τα αφήσουμε στην τύχη τους. Αυτά μπορεί να λέγονται: δουλειά, σχέση, μια μικρή απόφαση για ένα ταξίδι. Όλα αλλάζουν γύρω μας σε τόσο γρήγορο χρόνο. Η στιγμή που θα πούμε Ναι ή Όχι καθορίζει και την τροπή που θα πάρει η ζωή μας. 

Σε κάποιες περιπτώσεις είμαστε πολύ τολμηροί και αποφασίζουμε αμέσως τί είναι αυτό που θα κάνουμε (συνήθως επειδή το γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα μας εκ των προτέρων) και σε άλλες είμαστε πιο σκεπτικοί (σε αυτήν την περίπτωση βάζουμε παραπάνω τη λογική απo το συναίσθημά μας).

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν τον εαυτό τους

και ξέρουν προς τα που θέλουν να κατευθυνθούν

παίρνουν ρίσκα, τολμούν και σκέφτονται

«έξω» από την ασφάλειά τους.

Συνήθως αυτοί είναι και οι πιο ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι. Οι άνθρωποι που αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους είναι συνήθως εκείνοι οι οποίοι είναι φυγόπονοι και δε θέλουν να δουν το αληθινό πρόβλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται συνήθως έρμαια άλλων ανθρώπων και καταστάσεων και να μην καταλήγουν να φτάνουν σε αυτό που ονόμαζαν οι αρχαίοι, ευδαιμονία.

Ο Έρμαν Έσσε (Γερμανός συγγραφέας και ποιητής, βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1946) αναφέρθηκε στον όρο “ευτυχία”, λέγοντας ότι εκείνη υπάρχει μόνο αν δεν απαιτούμε τίποτα από το αύριο και δεχόμαστε από το σήμερα ό,τι αυτό μας φέρνει με ευγνωμοσύνη. Με βρίσκει απολύτως σύμφωνη αυτή του η κουβέντα. Είναι λάθος να επικεντρώνουμε τη ζωή μας σε κάτι που περιμένουμε από το μέλλον γιατί έτσι χάνουμε πολλή ενέργεια αναστέλλοντάς την αντί να την αφιερώσουμε στο να κάνουμε κάτι τώρα! Με κάποιον τρόπο βάζουμε τη ζωή μας σε αναμονή περιμένοντας τί θα μας φέρει το αύριο και ξεχνάμε το παρόν μας, διαγράφοντας ουσιαστικά τον εαυτό μας. Το “τώρα” είναι αυτό που έχουμε. Και είναι το μόνο. 

«Το μυστικό της ευτυχίας δε βρίσκεται

στο να κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε,

αλλά στο να θέλουμε πάντα

αυτό που μπορεί να γίνει».

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>