“Πράσινη” κουζίνα: 5 τρόποι να απαλλαγείτε από τις τοξίνες!!!

Απριλίου 24, 2013
inspire_green_living

Freedigitalphotos

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού μας. Έχετε σκεφτεί όμως πόσο σημαντικό είναι τα υλικά που χρησιμοποιούμαι στην κουζίνα μας να είναι ασφαλή; Να τρώμε υγιεινά αλλά τα σκεύη που χρησιμοποιούμε να μην πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής;

Πράσινη” κουζίνα σημαίνει η μείωση του τοξικού φορτίου στην καθημερινότητά μας. Η μείωση των τοξινών στην κουζίνα μας σημαίνει λιγότερες τοξίνες στο σώμα μας, και βέβαια το περιβάλλον.
Μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για μια “Πράσινη” κουζίνα και να απαλλαγείτε από περιβαλλοντικές τοξίνες είναι οι παρακάτω:

Όχι πλαστικά σκευή
Χρειάζεται να απαλλαγούμε από πλαστικά μπουκάλια νερού, ποτήρια, πιάτα, δοχεία αποθήκευσης, μαγειρικά σκεύη, σακουλάκια. Η ουσία του πλαστικού Bisphenol-A (BPA) είναι πολύ βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι είναι BPA-free, καθώς πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν συγγενικά υλικά BPF και BPS, τα οποία είναι εξίσου επικίνδυνα!

Φέρτε τη δική τσάντα σας
Κάθε φορά που πάμε για ψώνια, χρησιμοποιούμε τη δικής μας τσάντα και όχι τις πλαστικές από τα σούπερ μάρκετ. Λιγότερο πλαστικό, καθαρότερη ατμόσφαιρα!

Ψώνια από την τοπική αγορά
Είτε πρόκειται για τρόφιμα ή άλλα αγαθά, καλό είναι να αγοράζουμε αγαθά που παράγονται κοντά στο σπίτι μας. Με αυτόν τον τρόπο, θα στηρίξουμε την κοινότητά μας αλλά και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία, λόγω των μεγάλων αποστάσεων που διανύουν!

Κάντε ανακύκλωση
Χρησιμοποιούμε ξανά τα γυάλινα βάζα για την αποθήκευση ρυζιού, οσπρίων ή δημητριακών. Και αν δεν μπορούμε να βρούμε χρήση για κάποια συσκευασία, ξεπλένουμε και ανακυκλώνουμε!

Προτιμήστε τα φυσικά καθαριστικά
Δε χρειάζονται όλα αυτά τα προϊόντα καθαρισμού που υπάρχουν στην αγορά, από τα οποία βέβαια πολύ λίγα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η μαγειρική σόδα, ο χυμός λεμονιού, το λευκό ξίδι και ίσως κάποια αιθέρια έλαια, και είναι αρκετά για να καθαρίσετε σχεδόν τα πάντα!

Διαβάστε ακόμη:
Καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα νέας τεχνολογίας για Εξοικονόμηση Ενέργειας Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>