Πρωινό με Porridge, μήλο και κανέλλα
Ξεκινήστε την ημέρα σας με μία υπέροχη συνταγή για πρωινό με Porridge, μήλο, κανέλλα, και βρώμη
Υλικά Κόβουμε 6 μήλα σε φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 3 stick κανέλλας, 1 κουτ. Γλυκού κανέλλα, 1 κουτ. Γλυκού. Κουρκουμά, 1 κουτ. Γλυκού Ginger, 1 χούφτα σταφίδες και 1 χούφτα Cranberries αποξηραμένα.
Αφήνουμε να βράσει καλά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορεί να φαγωθεί και κρύο ως γλυκό προσθέτοντας λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης.
Για να φτιάξουμε το Porridge βάζουμε όλα τα παρακάτω υλικά σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε προσθέσει καυτό νερό, μέχρι να τα καλύψει. Ανακατεύουμε ώστε να φτιάξουμε ένα ωραίο και χυλώδες μείγμα.
• 1,5 κουτ. Σούπας βρόμη κριθαριού
• 1,5 κουτ. Σούπας βρόμη κινόα
• 1,5 κουτ. Σούπας βρόμη ρυζιού
• 0,5 κουτ. Γλυκού chia
• 0,5 κουτ. Γλυκού maka
• 0,5 κουτ. Γλυκού λιναρόσπορο
Ανακατεύουμε το μείγμα του Porridge με την κομπόστα μήλου που έχουμε φτιάξει, και προσθέσουμε 1 χούφτα ανάλατα αμύγδαλα και 1 φλιτζανάκι γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού ανακατεύοντας καλά.
Το πρωινό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε μαζί με το αγαπημένο μας ρόφημα τις ημέρες των εορτών!